Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt The DiZz in Wijkcentrum De Poorten, Hasselt, Tilburg

Ontdek R-Newt: Voor jongeren, kids, ouders en organisaties

R-Newt is dé plek waar jongeren, kids, ouders en organisaties samenkomen. Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra of online, wij zijn er altijd. Onze missie? Het organiseren van leuke activiteiten, ondersteuning bieden bij het opzetten van eigen evenementen, een gezellig gesprek voeren en een luisterend oor zijn. Met slechts een appje afstand zijn we zowel fysiek als op social media altijd present.

Over R-Newt jongeren

Focus op talent en veiligheid

Bij R-Newt staat de focus op talent centraal. Elke jongere bezit unieke vaardigheden, en wij helpen hen deze te ontdekken en te ontwikkelen. Onze benadering richt zich op het stimuleren van een actieve rol in de samenleving, waarbij 'meedoen' betekent bijdragen aan de gemeenschap. Verantwoordelijkheid nemen voor het eigen leven en inzetten voor anderen zijn kernwaarden die we koesteren.

Present werken voor preventie

R-Newt werkt vanuit presentie, letterlijk aanwezig op straat, in de wijk en online. Dit maakt het mogelijk om groepen aan te spreken wanneer dat nodig is. Present werken is niet alleen gericht op preventie, maar ook op het positief stimuleren van jongeren om hun mogelijkheden te benutten. We leggen contact met ouders, scholen en jongeren zelf om risicogedrag integraal aan te pakken.

Veiligheid en dialoog

Subjectieve veiligheid, oftewel het veiligheidsgevoel van mensen, staat hoog op onze agenda. R-Newt beïnvloedt dit positief, met presentie en dialoog als krachtige middelen bij jongerenproblematiek in de openbare ruimte. Bij overlast door jongeren reageren we snel en de-escalerend, met oog voor de relatie tussen jongeren en buurtbewoners.

Preventieve Zorg: Jongeren en gezinnen bereiken

R-Newt zoekt actief jongeren en gezinnen op die mogelijk de weg naar bestaande zorgloketten niet kennen. Deze groep loopt verhoogde risico's en blijft soms onopgemerkt. Onze benadering richt zich op het leggen van contact en signaleren in een vroeg stadium, nog voordat problemen escaleren. We geloven in de eigen kracht van jongeren en ouders, maar schakelen indien nodig het hulpverleningsnetwerk in.

Wij werken parallel aan zorgtrajecten en motiveren jongeren om hulp te aanvaarden en vol te houden. R-Newt vervult een bemiddelende rol tussen jongeren en het zorgsysteem.

Welkom bij R-Newt The DiZz - waar talent wordt ontdekt, veiligheid wordt gevoeld en preventieve zorg een verschil maakt

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 06:13 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In