Site logo
Beschrijving

De Social Sofa Key for Life is geplaatst bij het IJssportcentrum in de wijk Stappegoor in Tilburg.

Over het bankje

Het bankje, ontworpen door kunstenaar Rob van Trier, heeft een kleurenschema bestaande uit blauw, rood, wit, zwart en grijs. Op de rugleuning van het bankje is het cijfer 50 gevormd met zwarte mozaïeksteentjes. Daarnaast is ook de tekst "Key for Life" te vinden, eveneens gemaakt van zwarte mozaïeksteentjes.

Over de social sofa's

Social Sofa's zijn kunstwerken in de vorm van banken die te vinden zijn in verschillende steden en gemeenschappen. Ze zijn gemaakt van beton en worden vaak versierd met kleurrijke mozaïekontwerpen. Deze artistieke banken hebben als doel ontmoetingsplekken te creëren waar mensen kunnen samenkomen, ontspannen en sociale interactie kunnen hebben.

Elke Social Sofa is uniek en vertelt een eigen verhaal door middel van de mozaïekpatronen die erop zijn aangebracht. Vaak worden lokale thema's, symbolen, geschiedenis of culturele elementen in de ontwerpen verwerkt, waardoor de sofa's een bijzondere betekenis krijgen voor de gemeenschap waarin ze geplaatst zijn.

De Social Sofa's dienen niet alleen als kunstwerken, maar ook als middel om verbondenheid en gemeenschapszin te bevorderen. Ze nodigen mensen uit om samen te komen, te praten, te ontspannen en te genieten van de omgeving. Ze worden vaak geplaatst op openbare pleinen, parken, buurten of andere drukbezochte locaties, waar ze fungeren als ontmoetingspunten en rustplaatsen.

De aanwezigheid van een Social Sofa kan een positieve invloed hebben op de leefbaarheid van een gebied. Het kan mensen uit verschillende achtergronden samenbrengen, gesprekken stimuleren en de sociale cohesie versterken. Bovendien dragen de kleurrijke en artistieke ontwerpen bij aan de esthetiek van de omgeving, waardoor de openbare ruimte levendiger en aantrekkelijker wordt.

Social Sofa's hebben zich verspreid over verschillende steden en gemeenschappen, waar ze een symbool zijn geworden van creativiteit, verbondenheid en inclusiviteit. Ze vormen een tastbare uiting van kunst in de openbare ruimte en bieden een uitnodigende plek voor mensen om te ontspannen en samen te komen.

 

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 23/07/2024 01:22 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In