Site logo
Kunstenaar
Jaar van realisatie
Plaats
Stadsdeel
Bevindt zich in gebouw
Beschrijving

Muurreliëf Simon gebouw: Een kunstwerk met historische diepgang

Het unstwerk genaamd 'Muurreliëf Simon gebouw' is een werk van Luc van Hoek, gecreëerd in 1975. Dit buitengewone muurreliëf siert het Simon gebouw van Tilburg University, gelegen in Tilburg-West. Met een unieke combinatie van baksteenreliëf en de invloeden van de natuur, korenschoven, karrewielen en dieren, straalt dit kunstwerk een tijdloze schoonheid uit. Het is tevens een tastbaar resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen Luc van Hoek en de architect Jos Bedaux (1910-1989).

Baksteenreliëf geïnspireerd door de natuur en traditionele elementen

Het 'Muurreliëf Simon Building' is niet zomaar een kunstwerk; het is een baksteenreliëf dat de natuur als belangrijkste inspiratiebron neemt. Luc van Hoek heeft echter niet alleen de natuur, maar ook traditionele elementen zoals korenschoven, karrewielen en beesten gebruikt om zijn creatieve visie tot leven te brengen. Dit samenspel van inspiratiebronnen resulteert in een uniek en betekenisvol kunstwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Over Luc Van Hoek

Geboren op 30 juni 1910 in Tilburg en overleden op 29 januari 1991 in Goirle, was Luc van Hoek een kunstenaar met een rijk en gevarieerd leven. Zijn betrokkenheid bij de inrichting van talloze zorg- en onderwijsinstellingen, evenals zijn creaties voor kerken, kenmerken zijn veelzijdige bijdrage aan de kunstwereld. Het oeuvre van Luc van Hoek strekt zich uit over diverse media, waaronder buitenbeelden in chamotte en beton, muurreliëfs, wandkleden, kazuifels, schilderijen, glas-in-loodramen, grafisch werk, tekeningen, illustraties en zelfs poëzie.

Het 'Muurreliëf Simon Building' van Luc van Hoek blijft niet alleen een esthetisch genot, maar ook een tastbare herinnering aan de kunstenaar en zijn tijdloze creativiteit. Dit kunstwerk weerspiegelt de diepgang van zijn inspiratie en zijn vermogen om traditionele elementen te integreren in eigentijdse kunst. Het is een monumentaal werk dat de bezoekers van Tilburg University blijft fascineren en inspireren

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 29/02/2024 17:12 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In