Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt V39 in de wijk Hoogvenne in Tilburg

R-Newt is dé plek voor jongeren, kids, ouders en organisaties in Tilburg, met speciale aandacht voor de bruisende wijk Hoogvenne. Of je nu op straat bent, op school, in een jongerencentrum of online, R-Newt is altijd aanwezig. We zijn er om toffe activiteiten te organiseren, je te ondersteunen bij het opzetten van je eigen evenement, gezellig te kletsen of simpelweg een luisterend oor te bieden. Via een appje of in persoon, we zijn altijd bereikbaar en actief, zowel fysiek als op sociale media.

R-Newt jongeren: Focus op talent

R-Newt staat voor talentbenadering. We geloven dat elke jongere een bijzonder talent heeft, en dit vormt het vertrekpunt voor onze aanpak. Door gerichte leermomenten en succeservaringen ontdekken jongeren hun talent en ontwikkelen ze zich op een positieve manier. De focus ligt op een actieve deelname aan de maatschappij, waarbij 'meedoen' betekent bijdragen aan de samenleving.

Present werken: Preventie in actie

R-Newt werkt vanuit presentie, wat betekent dat we letterlijk aanwezig zijn in de leefwereld van jongeren, zowel op straat, online als op school. Deze benadering richt zich op preventie door contact met ouders, informatie-uitwisseling met scholen en het positief stimuleren van jongeren om hun mogelijkheden te ontwikkelen.

Present werken is meer dan alleen fysieke aanwezigheid; het draait om het aangaan van een relatie en het begrijpen van de behoeften van de jongeren. R-Newt werkt zonder vastomlijnd plan; het contact met de jongere staat centraal. Hierbij is de jongerenwerker zichtbaar aanwezig in de omgeving van de jongere.

Veiligheid en dialoog

R-Newt beïnvloedt het subjectieve veiligheidsgevoel van jongeren positief in de openbare ruimte. Door presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners ontstaat begrip en worden eventuele conflicten de-geëscaleerd. Bij overlast door jongeren zorgt het snelle optreden van jongerenwerk voor een positief effect.

Preventieve zorg: Vroegtijdig signaleren

R-Newt zoekt actief naar jongeren en gezinnen die de weg naar bestaande zorgloketten niet vinden. Door contact te leggen en signalen vroegtijdig op te pikken, bereiken we jongeren en ouders die geen vertrouwen meer hebben in het reguliere zorgsysteem. Onze focus ligt op het versterken van eigen kracht en zelfredzaamheid. Als dit niet voldoende is, schakelen we het netwerk van hulpverleningspartners in voor de nodige ondersteuning.

In onze bemiddelende rol motiveren we jongeren om zorg te aanvaarden en vol te houden, waarmee we een waardevolle bijdrage leveren aan hun welzijn en ontwikkeling. R-Newt V39 in Hoogvenne staat klaar om de gemeenschap te versterken en jongeren de nodige ondersteuning te bieden

Locatie
 • V39, Veemarktstraat 39, Tilburg, North Brabant 5038 CT, Netherlands

By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 26/02/2024 08:52 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In