Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt Udenhout: Voor Jongeren, Kids, Ouders en Organisaties

Ontdek R-Newt: Overal waar jongeren en kids zijn!

R-Newt is dé plek waar jongeren, kids, ouders en organisaties samenkomen. Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra of online, wij zijn er om te ondersteunen, te organiseren en gewoon gezellig te kletsen. Met slechts een appje zijn we bereikbaar en altijd aanwezig, zowel fysiek als op social media.

R-Newt Jongeren: Focussen op talent

Bij R-Newt staat de focus op talentbenadering centraal. Elke jongere heeft een uniek talent, en wij helpen hen dit te ontdekken en te ontwikkelen. In plaats van te focussen op wat fout gaat, richten we ons op gerichte leermomenten en succeservaringen. Door actieve participatie stimuleren we jongeren om zelfstandige en ondernemende burgers te worden.

Present Werken: Preventie in actie

R-Newt werkt vanuit presentie, letterlijk aanwezig op straat, online, en op school. Dit stelt ons in staat om preventief te handelen en jongeren positief aan te sporen hun mogelijkheden te ontwikkelen. Present werken betekent een relatie aangaan, zonder een vast plan. Het draait om subtiliteit, vakmanschap, passie en loyale betrokkenheid. Door zichtbaar aanwezig te zijn, vinden we jongeren in hun eigen leefwereld.

Veiligheid: Positief beïnvloeden van het veiligheidsgevoel

R-Newt richt zich op subjectieve veiligheid, het veiligheidsgevoel van mensen. Door presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners versterken we dit gevoel positief. Bij overlast door jongeren zorgt snel handelen van jongerenwerk voor de-escalatie. Afhankelijk van de situatie kunnen fysieke aanpassingen aan de omgeving of politie-inzet nodig zijn.

Preventieve Zorg: Vroegtijdig signaleren en ondersteunen

R-Newt zoekt actief naar jongeren en gezinnen die de weg naar bestaande loketten voor zorg en ondersteuning niet weten te vinden. Onze inzet richt zich op het versterken van eigen kracht en zelfredzaamheid. Als 'eigen kracht' niet volstaat, schakelen we het hulpverleningsnetwerk in. Parallel aan zorgtrajecten fungeren we als bemiddelaar, motiverend en ondersteunend voor jongeren om hulp te aanvaarden en vol te houden.

Welkom bij R-Newt Udenhout, waar we samen werken aan de groei en ontwikkeling van jongeren, kids, ouders en de hele gemeenschap

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 11:24 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In