Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt Sandbox in Wijkcentrum 't Sant, Tilburg-West

Ontdek de wereld van R-Newt: Voor jongeren, kids, ouders en organisaties

R-Newt is een actieve en betrokken speler in de levens van jongeren, kids, ouders en organisaties. Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra of online, wij zijn er altijd. Ons doel is niet alleen het organiseren van leuke activiteiten, maar ook het ondersteunen van jongeren die zelf een event willen opzetten. We zijn er om gewoon gezellig te kletsen en bieden altijd een luisterend oor. R-Newt is slechts een appje verwijderd en altijd aanwezig, zowel fysiek als op social media.

R-Newt Jongeren: Talentgerichte benadering en preventief werken

Talentbenadering: Ontdek en ontwikkel

Bij R-Newt geloven we sterk in de talenten van iedere jongere. Onze aanpak begint bij het ontdekken en ontwikkelen van deze bijzondere talenten, in plaats van te focussen op wat er fout gaat. Via gerichte leermomenten en succeservaringen leren jongeren zichzelf op een positieve manier kennen. Zo worden ze gestimuleerd om actief deel te nemen aan de maatschappij als zelfstandige en ondernemende burgers.

Present Werken: Preventie in actie

R-Newt werkt altijd vanuit presentie. We zijn letterlijk aanwezig op straat, kennen de situatie in de wijk en de jongeren die er rondhangen. Dit stelt ons in staat om op cruciale momenten groepen aan te spreken en preventief te handelen. Onze preventieve aanpak richt zich niet alleen op aanwezigheid op straat, maar ook op het positief aansporen van jongeren om hun mogelijkheden te ontwikkelen, met de focus op talentbenadering.

Veiligheid en Dialoog: Sterke wapens van R-Newt

Subjectieve veiligheid

R-Newt beïnvloedt het veiligheidsgevoel van jongeren in de openbare ruimte positief. Door middel van presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners, creëren we een veilige omgeving waarin jongerenproblematiek wordt aangepakt. Bij overlast door jongeren reageert ons jongerenwerk snel en de-escalerend.

Preventieve zorg: Vroegtijdige signalering

R-Newt gaat verder dan traditionele zorgtrajecten door preventieve zorg te bieden. We zoeken actief naar jongeren en gezinnen die de weg naar reguliere zorg niet weten te vinden, en bieden ondersteuning in een vroeg stadium. Onze focus ligt op het versterken van de eigen kracht van jongeren en ouders, met de mogelijkheid om indien nodig het hulpverleningsnetwerk in te schakelen.

Bij R-Newt Sandbox in Wijkcentrum 't Sant, Tilburg-West, staat de deur altijd open voor jongeren, kids, ouders en organisaties die samen willen bouwen aan een positieve en betrokken gemeenschap

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 23/02/2024 11:52 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In