Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt Nieuwe Stede in Wijkcentrum Nieuwe Stede, Tilburg

R-Newt heet je van harte welkom bij onze locatie in het bruisende Wijkcentrum Nieuwe Stede, gelegen in Oud-Zuid in Tilburg. Ontdek hoe wij ons inzetten voor jongeren, kids, ouders en organisaties in deze diverse gemeenschap. Van toffe activiteiten tot talentgerichte benaderingen, we zijn er om te inspireren, ondersteunen en verbinden.

R-Newt: Aanwezig in het leven van jongeren

Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra of online, R-Newt is er waar jongeren en kids zijn. Ons jongerenwerk is niet alleen gericht op gezelligheid, maar ook op het faciliteren van eigen initiatieven en het bieden van een luisterend oor. Met een appje zijn we altijd bereikbaar en zijn we zowel fysiek als online actief.

Focus op talent: De wereld van R-Newt jongeren

Bij R-Newt staat talent centraal. We volgen jongeren in hun eigen omgeving, bevorderen veiligheid in de openbare ruimte en werken preventief. Onze talentbenadering richt zich op het ontdekken en ontwikkelen van de unieke capaciteiten van elke jongere. Door positieve leermomenten en succeservaringen stimuleren we actieve deelname aan de samenleving.

Present werken voor preventie en relatieopbouw

Het unieke aan R-Newt is onze 'presentie' in het leven van jongeren. We zijn letterlijk aanwezig op straat, kennen de situatie in de wijk en hebben direct contact met jongeren. Deze aanpak stelt ons in staat om preventief te werken, risicogedrag aan te pakken en positieve contacten met jongeren te stimuleren.

Veiligheid en dialoog: Beïnvloeden van subjectieve veiligheid

R-Newt beïnvloedt het subjectieve veiligheidsgevoel van jongeren positief. Door presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners worden eventuele conflicten de-geëscaleerd. Bij overlast door jongeren reageren we snel, wat de relatie tussen buurtbewoners en jongeren verbetert.

Preventieve Zorg: Vroegtijdige signalering en ondersteuning

R-Newt zoekt actief naar jongeren en gezinnen die de weg naar bestaande zorgloketten niet vinden. Met vroegtijdige signalering richten we ons op het opbouwen van vertrouwen en het stimuleren van eigen kracht. Als 'eigen kracht' niet voldoende is, schakelen we ons netwerk en specifieke partners in, waarbij we een bemiddelende rol spelen.

R-Newt staat voor een integrale benadering waarbij talent, preventie, veiligheid en zorg elkaar aanvullen. Ontdek de wereld van mogelijkheden bij R-Newt Nieuwe Stede, waar we samen werken aan een betere toekomst voor jongeren in Tilburg

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 26/02/2024 08:40 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In