Site logo
Beschrijving

Ontdek de Wereld van R-Newt MFA Zuiderkwartier in Oud-Zuid, Tilburg

Welkom bij R-Newt MFA Zuiderkwartier, dé plek waar jongeren, kinderen, ouders en organisaties samenkomen. In het hart van Oud-Zuid, Tilburg, streven we ernaar om een bruisende gemeenschap te creëren waar iedereen welkom is. Van inspirerende activiteiten tot ondersteuning bij het opzetten van evenementen, we zijn er voor jou, zowel fysiek als online.

R-Newt: Verbinding met jongeren, kinderen, ouders en organisaties

R-Newt is actief daar waar jongeren en kinderen zich bevinden: op straat, op scholen, in jongerencentra en online. Onze missie is om een positieve invloed uit te oefenen door middel van toffe activiteiten, ondersteuning bij eigen evenementen, gezellige gesprekken en een luisterend oor. Of je nu een vraag hebt of gewoon wilt kletsen, wij zijn slechts een appje verwijderd.

Focus op talent: R-Newt jongerenwerkers in actie

In het jongerenwerk van R-Newt ligt de focus op talentbenadering. Elke jongere heeft unieke vaardigheden, en wij geloven dat het ontdekken en ontwikkelen van deze talenten essentieel is. Door gerichte leermomenten en succeservaringen streven we ernaar om jongeren actief te betrekken en bij te dragen aan de maatschappij als zelfstandige burgers.

Present Werken: altijd dichtbij en betrokken

R-Newt werkt vanuit presentie, wat betekent dat we altijd fysiek aanwezig zijn in de leefwereld van jongeren. Of het nu op straat is, online of op school, we zijn er. Onze aanpak is gericht op preventie, waarbij we positieve relaties opbouwen, risicogedrag in een vroeg stadium aanpakken en het veiligheidsgevoel bevorderen.

Veiligheid en dialoog: Samenwerken voor een veilige gemeenschap

Subjectieve veiligheid, oftewel het veiligheidsgevoel, staat centraal bij R-Newt. We streven naar een positieve invloed op het veiligheidsgevoel met behulp van presentie en dialoog tussen jongeren en andere bewoners. Bij overlast grijpen we snel in met een de-escalerende aanpak, waarbij samenwerking met andere partijen cruciaal is.

Preventieve zorg: Vroegtijdige ondersteuning voor jongeren en gezinnen

R-Newt biedt preventieve zorg door actief op zoek te gaan naar jongeren en gezinnen die de weg naar bestaande zorgloketten niet weten te vinden. Door contact te leggen en te signaleren in een vroeg stadium, streven we naar ondersteuning op basis van eigen kracht en zelfredzaamheid. Mocht eigen kracht niet voldoende zijn, schakelen we het hulpverleningsnetwerk in, waarbij we een bemiddelende rol vervullen.

Welkom bij R-Newt MFA Zuiderkwartier: Samen bouwen aan een sterke gemeenschap

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 12:03 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In