Site logo
Beschrijving

Welkom bij R-Newt De Ypelaer in Wijkcentrum De Ypelaer in de wijk Stokhasselt, Tilburg

R-Newt: Voor jongeren, kids, ouders en organisaties

R-Newt is altijd aanwezig waar jongeren en kids te vinden zijn, zowel op straat, scholen, jongerencentra als online. Of het nu gaat om het organiseren van activiteiten, ondersteuning bij het opzetten van evenementen, een gezellig gesprek of een luisterend oor, R-Newt is slechts een appje weg en altijd aanwezig, zowel fysiek als op social media.

Over R-Newt jongeren

Bij R-Newt staat talent centraal. Het jongerenwerk volgt jongeren in hun eigen omgeving, zorgt voor veiligheid in de openbare ruimte, en neemt preventieve maatregelen. De uitdagingen van het jongerenwerk worden aangegaan met een focus op talentbenadering.

Talentbenadering

Elke jongere heeft een uniek talent, en bij R-Newt begint alles daar. Het ontdekken en ontwikkelen van dit talent staat centraal. Door gerichte leermomenten en succeservaringen leren jongeren hun eigen potentieel kennen. De nadruk ligt op een actieve rol in de maatschappij, waarbij 'meedoen' betekent bijdragen aan de samenleving.

Bij R-Newt is leren een tweerichtingsverkeer. Jongeren worden aangemoedigd zich in te zetten voor anderen, activiteiten te organiseren en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en de gemeenschap.

Present werken

R-Newt werkt altijd vanuit presentie, zowel letterlijk op straat als online en op school. Het betekent een relatie aangaan met jongeren, zonder vooropgezet plan, maar met aandacht voor subtiliteit, vakmanschap, passie en loyale betrokkenheid. De jongerenwerker is zichtbaar aanwezig in de leefomgeving van de jongere, wat de focus op preventie versterkt.

Veiligheid

Subjectieve veiligheid, het gevoel van veiligheid, wordt positief beïnvloed door R-Newt in situaties waar jongerenproblematiek in de openbare ruimte een rol speelt. Presentie en de dialoog tussen jongeren en andere bewoners zijn krachtige instrumenten om dit gevoel te verbeteren.

Preventieve zorg

R-Newt richt zich op jongeren en gezinnen die moeilijk de weg vinden naar bestaande zorgloketten. Door contact te leggen in een vroeg stadium, wordt er gewerkt aan het opbouwen van vertrouwen. De inzet is gericht op de eigen kracht van jongeren en ouders, met mogelijke inschakeling van het netwerk of specifieke partners indien nodig.

In samenwerking met zorgtrajecten motiveert R-Newt jongeren om hulp te aanvaarden en vol te houden, waarbij een bemiddelende rol wordt vervuld. R-Newt is uniek in haar bereik, waarbij de focus ligt op het vinden van jongeren in hun eigen leefwereld.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 04:47 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In