Site logo
Beschrijving

Ontdek R-Newt Buurthuis Jeruzalem in Tilburg

R-Newt: Voor jongeren, kids, ouders en organisaties

Welkom bij R-Newt Buurthuis Jeruzalem in Tilburg, dé plek waar jongeren, kids, ouders en organisaties samenkomen. Of het nu op straat is, op scholen, in jongerencentra, of online, R-Newt is er om te verbinden, te ondersteunen en te inspireren. Van toffe activiteiten tot het bieden van een luisterend oor, wij zijn slechts een appje verwijderd en altijd aanwezig, zowel fysiek als op social media.

Over R-Newt jongeren: Focus op talent

Bij R-Newt draait alles om talent. Ons jongerenwerk volgt jongeren in hun omgeving, waarbij we streven naar veiligheid in de openbare ruimte. We omarmen preventieve maatregelen en grijpen tijdig in. De uitdagingen van het jongerenwerk bij R-Newt zijn onze drijfveer.

Talentbenadering: Ontdek en ontwikkel

Elke jongere heeft een uniek talent, en bij R-Newt begint alles daar. Wij helpen jongeren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, met de nadruk op positieve ervaringen en leermomenten. De talentbenadering stimuleert jongeren om actief deel te nemen aan de maatschappij, waarbij 'meedoen' betekent bijdragen aan de samenleving.

Present werken: Preventie en positieve aansporing

R-Newt werkt vanuit presentie, zowel letterlijk op straat als online. Preventie is essentieel, en contact met ouders, informatie-uitwisseling met scholen en aanwezigheid op straat helpen risicogedrag in een vroeg stadium aan te pakken. Uniek aan R-Newt is het bereik, waarbij we jongeren vinden in hun eigen leefwereld.

Veiligheid: Positieve invloed op veiligheidsgevoel

Subjectieve veiligheid, oftewel het veiligheidsgevoel, staat centraal bij R-Newt. Door presentie en dialoog tussen jongeren en buurtbewoners streven we naar een positieve invloed op het veiligheidsgevoel in de openbare ruimte. Snel en adequaat ingrijpen bij overlast zorgt voor een de-escalerend effect.

Preventieve zorg: Aandacht voor jongeren en gezinnen

R-Newt richt zich op jongeren en gezinnen die de weg naar bestaande loketten niet weten te vinden. Door contact te leggen in hun eigen wereld en vroegtijdig te signaleren, bereiken we diegenen die verhoogde risico's lopen. Onze inzet focust op eigen kracht, zelfredzaamheid en het betrekken van het netwerk indien nodig.

Kortom, R-Newt Buurthuis Jeruzalem in Tilburg staat voor talentontwikkeling, preventie, en het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor jongeren, kids, ouders en organisaties. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 04:33 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In