Site logo
Beschrijving

Wees welkom bij Petanque Vereniging Tilburg: sport, passie, tactiek & ontspanning

Nodig je innerlijke boules-meester uit en ontdek de fascinerende wereld van petanque bij de Petanque Vereniging Tilburg.

Een welkom voor alle niveaus

Onze club is dé plek waar liefhebbers van deze eeuwenoude Franse sport samenkomen om gezelligheid, competitie en een gezonde dosis buitenlucht te ervaren. Of je nu een ervaren speler bent of net begint, bij ons vind je een warm welkom en een kans om je petanquevaardigheden te verbeteren.

Speeldagen voor jouw agenda

De vereniging heeft speeldagen op woensdagavond en vrijdagavond vanaf 19:00 uur, op donderdagmiddag de mini-mix en op zondagmiddag vanaf 13:30 uur. Ontdek de charme van petanque en maak deel uit van onze Petanque Vereniging Tilburg-familie!

Jeu de Boules of Petanque?

In Nederland hoor je vaak zowel "Jeu de Boules" als het Franse "pétanque" wanneer het over deze sport gaat, maar wat zit er nu eigenlijk achter deze twee termen?

"Jeu de Boules" is eigenlijk de parapluterm voor een scala aan spellen met metalen ballen, waarvan "pétanque" er slechts één is. In Nederland zijn we vooral bekend met en enthousiast over "pétanque," en daardoor gebruiken we vaak beide benamingen door elkaar. Wellicht herinner je je nog dat je dit spel speelde op de camping of als kind, met die kleurrijke plastic ballen die je destijds "Jeu de Boules" noemde.

Een sport voor iedereen

Het vooroordeel dat dit een spel is voor ouderen is gelukkig aan het vervagen, mede dankzij de opkomst van trendy "Jeu de Boules bars" in diverse grote steden, waar jong en oud samenkomen om te genieten van dit vermakelijke spel.

Ontdek het Petanque-Virus

Wil je dit spel en de sport die erbij komt kijken ook eens ervaren? Kom snel eens kijken bij onze Petanque Vereniging Tilburg en speel gerust een avondje mee om het petanque-virus te krijgen.

Bij Petanque Vereniging Tilburg combineren we sportiviteit met gezelligheid, en we verwelkomen iedereen, ongeacht je ervaringsniveau. Kom langs en beleef het plezier van petanque met ons!

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 19/04/2024 01:59 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In