Site logo
Beschrijving

Ontdek de muurschildering "The Future is Now" in Tilburg Noord

In het bruisende hart van Tilburg Noord, in de Bartokstraat, pronkt sinds 2023 een opvallende muurschildering met de krachtige boodschap:

"The Future is Now".

Dit kleurrijke kunstwerk is het resultaat van de creatieve geest van Finn Zweemer, een streetart kunstenaar met een passie voor het overbrengen van inspirerende boodschappen door middel van zijn kunst.

Workshops met een missie

Finn Zweemer zette niet alleen zijn eigen artistieke stempel op de muur, maar betrok ook de jonge generatie bij zijn project. Hij organiseerde workshops op drie verschillende basisscholen in Tilburg Noord, waar maar liefst 150 kinderen de kans kregen om hun eigen kunstwerken te creëren. Het thema van de workshops was treffend: "De toekomst is nu". Met spuitbussen in de hand verkenden de kinderen onderwerpen als planeten, astronauten, voetbal en hun geliefde Tilburg Noord. De resultaten waren verbluffend en dienden als de directe inspiratiebron voor de uiteindelijke muurschildering.

Samenwerking en gemeenschapsspirit

De realisatie van de muurschildering was een collectieve inspanning, waarbij verschillende partijen samenwerkten om dit artistieke meesterwerk tot stand te brengen. Met ondersteuning van Curtley Mooring, Cultuurcoach Noord, en de betrokkenheid van Wonen Breburg, Stichting Move, Art-Fact Tilburg, en niet te vergeten de basisscholen De Vlashof, Lochtenberg en "De Regenboog", werd de muurschildering een levendige weerspiegeling van gemeenschapsspirit.

Een blijvende herinnering in Tilburg Noord

Nu siert de kleurrijke muurschildering met trots een stukje van Tilburg Noord. Het dient als een blijvende herinnering aan de creatieve inspanningen van de kinderen en de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. De boodschap van hoop en inspiratie die deze muurschildering uitdraagt, resoneert door de straten en draagt bij aan een positieve sfeer in de buurt.

Over Finn Zweemer

Finn Zweemer, de visionaire kunstenaar achter dit indrukwekkende project, is geen onbekende in de wereld van streetart. Met een opleiding aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven heeft hij zijn vaardigheden verfijnd en zijn passie voor kunst verder ontwikkeld. Zijn werk is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een bron van inspiratie voor de gemeenschap van Tilburg Noord.

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 29/02/2024 17:05 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In