Site logo
Beschrijving

Het onbekende werk: Mozaïek van Maria met kind in Broekhoven in Tilburg

In de sfeervolle wijk Broekhoven in Tilburg prijkt een opmerkelijk kunstwerk: het 'Mozaïek van Maria met Kind'. Dit intrigerende religieuze mozaïek is vervaardigd door een anonieme kunstenaar en is een ware blikvanger in de omgeving. Het kunstwerk toont Maria, zittend met kindje Jezus op haar schoot, een beeld dat door de eeuwen heen door talloze kunstenaars is geïnterpreteerd.

Een universeel motief: Maria en kind in de kunst

Het afbeelden van Maria met het kind Jezus is een universeel motief dat zich door de kunstgeschiedenis heen heeft geweven. Kunstenaars hebben dit aangrijpende tafereel op diverse manieren geïnterpreteerd, en het 'Mozaïek van Maria met Kind' voegt hier een unieke dimensie aan toe. De keuze voor mozaïek als medium geeft het kunstwerk een bijzondere textuur en visuele diepte.

Mozaïek als kunstvorm: Kleurrijke steentjes in harmonie

Mozaïek is een eeuwenoude kunstvorm waarbij een afbeelding wordt gecreëerd door het samenstellen van kleine, gekleurde steentjes. In het geval van het 'Mozaïek van Maria met Kind' is deze techniek gebruikt om een ontroerend religieus tafereel tot leven te brengen. De kunstenaar heeft zorgvuldig de kleuren en vormen gekozen om een harmonieus geheel te creëren, wat resulteert in een levendig en indrukwekkend kunstwerk.

Glas Mozaïek: Een verfijnde variatie op traditioneel mozaïek

Hoewel traditioneel mozaïek vaak wordt uitgevoerd met steentjes, biedt de kunstvorm ook ruimte voor variatie. In sommige gevallen wordt glas gebruikt in plaats van steen, wat resulteert in wat bekend staat als glas mozaïek. Deze verfijnde techniek voegt een extra dimensie toe aan het kunstwerk, met sprankelende reflecties en een eigentijdse uitstraling.

Beleef de pracht van het 'Mozaïek van Maria met Kind'

Wie de wijk Broekhoven bezoekt, mag het 'Mozaïek van Maria met Kind' niet missen. Dit meesterwerk van een onbekende kunstenaar weet niet alleen de religieuze betekenis prachtig over te brengen, maar toont ook de veelzijdigheid en schoonheid van de mozaïekkunst. Laat je betoveren door de kleuren, vormen en het tijdloze verhaal dat dit kunstwerk te vertellen heeft

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 29/02/2024 02:49 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In