Site logo
Beschrijving

Het Mariabeeld 'Beschermvrouwe der Jeugd': Een Spiritueel werk

In het hart van Tilburg, op het schilderachtige Korvel, bevindt zich het Mariabeeld genaamd 'Beschermvrouwe der Jeugd'. Dit religieuze stenen kunstwerk, vervaardigd door de Louis Manië, straalt een tijdloze spiritualiteit uit. Hoewel het jaar van creatie onbekend is, weet het beeld zijn beschouwers te betoveren met de afbeelding van Maria die teder het kindje Jezus in haar armen houdt, terwijl twee kinderen beschutting zoeken onder haar beschermende mantel.

Een ode aan Louis Manië: De kunstenaar achter het werk

Louis Manië, de befaamde beeldhouwer, heeft met 'Beschermvrouwe der Jeugd' een meesterwerk gecreëerd dat de grenzen van tijd en religieuze expressie overstijgt. Zijn ongeëvenaarde vakmanschap komt tot uiting in de verfijnde details van het beeld, waarbij de emoties van Maria en het kindje Jezus op onnavolgbare wijze zijn vastgelegd. De beeldhouwer weet met zijn creatie een brug te slaan tussen het mystieke en het alledaagse, waardoor het Mariabeeld een symbool van troost en bescherming wordt.

Een ontroerende compositie: Maria, Jezus en de Kinderen

Het Mariabeeld op Korvel is niet zomaar een sculptuur; het is een ontroerende compositie die de kern van het geloof belichaamt. Maria, gezeten op een voetstuk van spiritualiteit, omarmt liefdevol het kindje Jezus. Deze intieme scène wordt versterkt door de aanwezigheid van twee kinderen onder de beschermende mantel van Maria. Het beeld straalt warmte, geborgenheid en hoop uit, waardoor het een geliefde plek is voor zowel gelovigen als kunstliefhebbers.

Een stiltepunt in Tilburg: Bezoek het mariabeeld op Korvel

Voor degenen die op zoek zijn naar een moment van bezinning en contemplatie, vormt het Mariabeeld 'Beschermvrouwe der Jeugd' op Korvel een uitnodigend stiltepunt. De gracieuze vormen, de zorgvuldig gebeeldhouwde details en de serene sfeer maken dit kunstwerk een must-see in Tilburg. Of je nu een gelovige bent die inspiratie zoekt of een kunstliefhebber die op zoek is naar vakmanschap, dit Mariabeeld belichaamt de harmonie tussen spiritualiteit en artistieke expressie. Bezoek Korvel en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van 'Beschermvrouwe der Jeugd'.

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 29/02/2024 16:16 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In