Site logo
Beschrijving

Het lustrum bankje op Tilburg University Campus: Een gedenkwaardig geschenk van T.S.C st. Olof

Op de bruisende Tilburg University Campus prijkt een bijzonder element dat de rijke geschiedenis van T.S.C st. Olof weerspiegelt: het Lustrum Bankje. Dit gedenkwaardige zitmeubel is geschonken ter ere van het XVII lustrum van de studentenvereniging. Een bezoek aan dit opmerkelijke bankje biedt niet alleen een rustgevende plek om te ontspannen, maar ook de mogelijkheid om te mijmeren over de betekenisvolle herinneringen die het vertegenwoordigt.

"Memento: Sporen van Herinnering"

Nabij het Lustrum Bankje ontdekt men een prachtige tegel met een diepgaande inscriptie: "Memento: sporen van herinnering." Deze woorden dragen een krachtige boodschap met zich mee, waardoor voorbijgangers worden uitgenodigd om stil te staan bij de onschatbare waarde van herinneringen. De tegel weerspiegelt het idee dat het ware bezit van de mens wordt gevormd door de kostbare momenten uit het verleden. Of men nu geniet van vreugdevolle gebeurtenissen of moeilijke tijden, deze herinneringen vormen de ware rijkdom van het leven.

Een citaat van Alexander Smith

In het hart van de tegel prijkt een citaat van Alexander Smith (1830-1867):

"Het ware bezit van de mens wordt gevormd door mijn herinneringen. In niets anders is hij rijk, in niets anders is hij arm."

Deze diepzinnige uitspraak onderstreept de universele waarheid dat het leven wordt verrijkt door de verzameling van waardevolle herinneringen. Het Lustrum Bankje nodigt uit tot reflectie, waarbij bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen herinneringen te koesteren.

Een eervol geschenk van T.S.C st. Olof

Het Lustrum Bankje en de bijbehorende tegel zijn niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een uiting van waardering van T.S.C st. Olof en vrienden van Olof. Dit gedenkwaardige geschenk is gepresenteerd ter gelegenheid van het XVII lustrum van de vereniging, en het weerspiegelt de diepe verbondenheid met de Tilburg University Campus en de gedeelde geschiedenis met de bredere gemeenschap.

Een bezoek aan het Lustrum Bankje op de Tilburg University Campus is niet alleen een fysieke ervaring, maar ook een reis door de tijd en herinneringen. Het nodigt uit tot contemplatie en biedt een moment van rust te midden van de levendige academische omgeving

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 29/02/2024 02:29 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In