Site logo
Aftellen
  • 345

    Days
  • 01

    Hours
  • 02

    Minutes
Aankomende datums
Locatie
Beschrijving

Noot: wij verwachten dat Het Louwdiner ook weer in 2025 plaatsvindt de definitieve datum is nog niet bekend

Een Traditie van Samenkomst: Het Louwdiner in Kruikenstad

Traditiegetrouw dineren verenigingen en inwoners van Kruikenstad voorafgaand aan het Prinsebal met de Prins en Gevolg tijdens het Louwdiner. Samen genieten we van een heerlijke dis en een leuk showprogramma. Na een Bourgondisch samenzijn barst het feest steevast los met optredens van bekende artiesten.

Een kijkje in de traditie van kruikenstad

Kruikenstad, zoals Tilburg tijdens carnaval liefkozend wordt genoemd, heeft een rijke traditie van gezelligheid en saamhorigheid. Een van de hoogtepunten van deze carnavalsperiode is het Prinsebal, waarbij de Prins en zijn Gevolg worden gepresenteerd aan het publiek. Deze feestelijke gebeurtenis wordt voorafgegaan door het Louwdiner, een evenement dat de warmte en gastvrijheid van Kruikenstad weerspiegelt.

Het Louwdiner: Een avond van samenzijn en genieten

Het Louwdiner is een jaarlijkse traditie waarbij verenigingen en inwoners van Kruikenstad samenkomen voor een heerlijke maaltijd en entertainment. Het is een avond waarop de saamhorigheid en verbondenheid van de gemeenschap centraal staan. Deelnemers kunnen genieten van culinaire hoogstandjes en een boeiend showprogramma, dat de avond nog specialer maakt.

Culinaire Verwennerij: De heerlijke dis

Tijdens het Louwdiner worden de gasten getrakteerd op een Bourgondische maaltijd die de zintuigen prikkelt. De keukenbrigade zet alles op alles om gerechten van topkwaliteit te serveren. Het menu is doorgaans gevarieerd, met gerechten die de culinaire tradities weerspiegelen. Denk aan smakelijke gastronomische hoogstandjes die deelnemers keer op keer verrassen.

Showprogramma: Entertainment voor iedereen

Naast de verrukkelijke maaltijd is het showprogramma een hoogtepunt van het Louwdiner. Artiesten van formaat zorgen voor vermaak en vertier. Van muzikale optredens tot komische acts, er is voor ieder wat wils. Het showprogramma draagt bij aan de feestelijke sfeer en zorgt voor lachende gezichten in de zaal.

Het begin van het feest: Optredens van bekende artiesten

Na het Louwdiner barst het feest steevast los. Het Prinsebal begint met optredens van bekende artiesten die het publiek in de feeststemming brengen. De dansvloer staat vol met uitbundige feestvierders die genieten van de muziek en de aanwezigheid van de Prins en zijn Gevolg.

Kortom, het Louwdiner in Kruikenstad is niet zomaar een evenement; het is een viering van de rijke tradities en gastvrijheid die deze gemeenschap zo bijzonder maken. Het brengt mensen samen voor een avond van culinaire verwennerij, entertainment en feestvreugde, en luidt de carnavalsperiode in met een knal.

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar meer informatie over carnaval in Kruikenstad ? Dan kan je hier de website van de carnavalsstichting vinden. Kruikenstad volg je ook via Facebook, Instagram, Youtube en Twitter.

You May Also Be Interested In