Site logo
Kunstenaar
Jaar van realisatie
Materiaal
Plaats
Stadsdeel
Bevindt zich in gebouw
Beschrijving

Het ‘Lichtkunstwerk Concertzaal’ in Tilburg

Het ‘Lichtkunstwerk Concertzaal’ is een kunstwerk gecreëerd door de kunstenaar Herman Kuijer in 2009. Gelegen in het hart van Tilburg, siert dit decoratieve lichtkunstwerk de concertzaal en trekt het de aandacht van bezoekers met zijn unieke en opvallende uitstraling.

Over Herman Kuijer

Herman Kuijer, geboren in 1953 in Schalkwijk, heeft zijn artistieke stempel gedrukt met dit prachtige lichtkunstwerk. Zijn opleiding aan de Akademie Industriële Vormgeving en de Design Academy in Eindhoven heeft hem gevormd tot een kunstenaar met een bijzondere focus op lichtinstallaties. Het 'Lichtkunstwerk Concertzaal' is een schitterend voorbeeld van zijn vaardigheden en creativiteit.

De filosofie van Herman Kuijer

Kuijer streeft ernaar het onstoffelijke van kleur tastbaar te maken in zijn kunstwerken. Zijn doordachte ontwerpen, zoals het 'Lichtkunstwerk Concertzaal', zijn vaak specifiek afgestemd op de locatie waar ze worden geplaatst. Sommige van zijn creaties dienen zelfs een functioneel doel naast hun esthetische waarde.

Interactie van kleur en licht

In alle werken van Herman Kuijer is de interactie tussen kleur en licht een centraal thema. Het 'Lichtkunstwerk Concertzaal' vormt hierop geen uitzondering. De zorgvuldig geplaatste lampen creëren niet alleen een visueel spektakel, maar dragen ook bij aan de sfeer en beleving van de concertzaal. Het kunstwerk nodigt bezoekers uit om de betoverende wereld van kleur en licht te verkennen, waardoor het een onmisbare attractie wordt in de culturele scene van Tilburg.

Weerspiegeling van artistieke filosofie

Het 'Lichtkunstwerk Concertzaal' van Herman Kuijer is niet alleen een visuele traktatie, maar ook een weerspiegeling van zijn artistieke filosofie. Met aandacht voor detail en een diepgaand begrip van de interactie tussen kleur en licht, heeft Kuijer een meesterwerk gecreëerd dat de concertzaal van Tilburg verrijkt en bezoekers inspireert. Ontdek de magie van dit lichtkunstwerk tijdens je bezoek aan de bruisende stad Tilburg

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 29/02/2024 15:18 local time

 • Gaía Koinonikós
  07/03/2022 at 23:50

  Mooi licht!

  Bereikbaarheid

  Kwaliteit

Add a review

You May Also Be Interested In