Site logo
Beschrijving

Cercle: Een verlicht werk in het hart van Tilburg

In 2007 hebben de kunstenaars Dirk Rutten en Jesse Visser hun creatieve krachten gebundeld om het kunstwerk genaamd "Cercle" te ontwerpen. Dit opvallende kunstwerk bevindt zich in het bruisende centrum van Tilburg en is een ware blikvanger die de stad verrijkt met zijn unieke esthetiek en innovatieve lichtspel.

Het innovatieve ontwerp door Dirk Rutten en Jesse Visser

Het kunstwerk Cercle is geen alledaags kunstwerk; het is een resultaat van de verbeelding van Dirk Rutten en Jesse Visser. Deze kunstenaars hebben hun ontwerp tot leven gebracht dankzij de uitvoering door Firma Schréder. De kern van het kunstwerk bestaat uit lichtmasten met een ring van leds die voortdurend van kleur veranderen, waardoor een dynamisch en betoverend visueel schouwspel ontstaat. Elke keer dat je naar Cercle kijkt, wordt je verrast door een nieuw en fascinerend beeld.

Over Dirk Rutten

Geboren in Nijmegen in 1970, is Dirk Rutten een Nederlandse lichtkunstenaar die zijn sporen heeft verdiend in de kunstwereld. Zijn artistieke reis omvat opleidingen aan gerenommeerde instellingen zoals de Design Academy in Eindhoven, de HKU in Utrecht en de Academy of Fine Arts in Athene. Met passie voor licht en kunst heeft Dirk Rutten zijn stempel gedrukt op Cercle, waardoor het een uniek en spraakmakend kunstwerk is geworden.

Over Jesse Visser

Jesse Visser, de andere helft van het creatieve duo achter Cercle, is een design kunstenaar die zijn eigen pad bewandelt in de wereld van kunst en design. Met een opleiding in 3de design aan de HKU in Utrecht en een master in retail and interior design aan het Piet Zwart Institute, heeft Visser zijn kennis en vaardigheden verfijnd. Als docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en met zijn eigen studio in Amsterdam, blijft Jesse Visser een inspiratiebron voor de nieuwe generatie kunstenaars.

Cercle, het werk van Dirk Rutten en Jesse Visser, blijft een stralend symbool van creativiteit en innovatie in het hart van Tilburg. Laat je betoveren door de wisselende kleuren en dynamiek van dit unieke kunstwerk, en ontdek de harmonie tussen licht, vorm en artistieke visie

Locatie
Open
Open 24h today Toggle weekly schedule
 • Monday

  Open 24h

 • Tuesday

  Open 24h

 • Wednesday

  Open 24h

 • Thursday

  Open 24h

 • Friday

  Open 24h

 • Saturday

  Open 24h

 • Sunday

  Open 24h

 • 05/03/2024 05:59 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In