Site logo
Beschrijving

Wees welkom in het Koning Willem II Stadion

Als je Tilburg bezoekt, mag een bezoek aan het Koning Willem II Stadion niet ontbreken. Dit stadion heeft een rijke geschiedenis en is de thuishaven van de trots van Tilburg, Willem II Tilburg.

De vroege jaren van willem II

Willem II heeft haar wortels diep in Tilburgse grond. In 1896 begon de club haar officiële thuiswedstrijden te spelen op een terrein aan de Piusstraat. Kort daarna verhuisde de club naar de Bosscheweg, naast bierbrouwerij "De Kroon". Deze reislustige club probeerde ook een veld in de Besterd, maar ondervond daar hinder van boeren-buren. In 1903 landde Willem II op de Hoevenseweg, naast Doorke Segers' café. Pas in 1924 vond de club haar definitieve thuisbasis aan de Goirleseweg, waar ze EVV Eindhoven versloegen in hun eerste wedstrijd voor 6000 toeschouwers.

Het gemeentelijk sportpark

Na de Tweede Wereldoorlog volgde een grootschalige vernieuwing. Het oude sportpark voldeed niet meer aan de eisen van die tijd. Op 15 augustus 1948 opende het Gemeentelijk Sportpark officieel met een wedstrijd tussen een Tilburgs elftal en het Surinaamse elftal. Het stadion bood plaats aan 20.000 toeschouwers en was voorzien van een sintelbaan voor atletiek.

Triomfen en dalen

Het Koning Willem II Stadion heeft getuige mogen zijn van de hoogte- en dieptepunten van Willem II. De promotie naar de Eredivisie in 1979 was een keerpunt, en in 1993 werden drie nieuwe tribunes gebouwd. De hoofdtribune en het bijbehorende gebouw waren aanvankelijk te duur voor de club, maar met hulp van de gemeente Tilburg werd dit project mogelijk gemaakt.

Een nieuw tijdperk

Op 31 mei 1995 werd het vernieuwde stadion officieel geopend door burgemeester Mr. G. Brokx. Vijf jaar later volgde een grootscheepse verbouwing van het hoofdgebouw, inclusief zestien businessrooms en uitgebreidere horecavoorzieningen. Het stadion kreeg ook een state-of-the-art grasmat met drainagesysteem en veldverwarming, waardoor het volledig voldeed aan de moderne eisen van het voetbal.

Het Koning Willem II Stadion is niet alleen een plek van sportieve triomfen, maar ook een plek waar fans samenkomen om hun club te steunen. Of je nu een trouwe Willem II-supporter bent of gewoon wilt genieten van een wedstrijd in een historisch stadion, je bent altijd welkom in het Koning Willem II Stadion. Kom en beleef de passie en geschiedenis van het Tilburgse voetbal op deze bijzondere plek!

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 26/05/2024 19:58 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In