Site logo
Beschrijving

Welkom bij Buitenschoolse Opvang Tiliander: Spelen en ontdekken na schooltijd

BSO Tiliander: Veilige en plezierige opvang

Na schooltijd en op vrije middagen biedt BSO Tiliander een veilige en plezierige omgeving voor kinderen. Gelegen in hetzelfde gebouw als de Tiliander basisschool, richt onze opvang zich op het stimuleren van ontdekking en het leren omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid. Geïnspireerd door de antroposofische visie van de Tiliander school, moedigen we kinderen aan om te leren vanuit hun eigen interesse en nieuwsgierigheid.

Spelend leren: Mila boekje en Febe poppenhoek

Bij BSO Tiliander staat spelend leren centraal. Kinderen ontdekken op honderd verschillende manieren hoe ze zich kunnen verbinden met de wereld, zoals bewegen, tekenen, knutselen, zingen en spelen. Het samenspel van kennis en fantasie zorgt ervoor dat kinderen voortdurend nieuwe dingen ontdekken, waarbij het onderscheid tussen leren en spelen vervaagt.

Seizoenstafel: Ontdek het betoverende ritme van de seizoenen

Onze opvang biedt kinderen de kans om het betoverende ritme van de seizoenen te ervaren, van koude winterdagen tot warme zomermomenten. Via een speciale seizoenstafel brengen we de seizoenen en feesten tot leven, waardoor een vertrouwde sfeer ontstaat die ze herkennen van school.

Binnen en buiten spelen: Creativiteit en gezondheid

Binnen kunnen kinderen naar hartenlust knutselen, bouwen en toneelspelen. Regelmatig koken we samen, waarbij de nadruk ligt op gezond koken met natuurlijke ingrediënten. Buiten spelen is een dagelijkse activiteit, zelfs bij minder mooi weer. De speelplaats met natuurlijke elementen zorgt voor een dynamische en avontuurlijke buitenervaring.

Antroposofie: Zelfkennis en bewustwording

Antroposofie, afgeleid van de Griekse woorden 'anthropos' en 'sophia' (mens en wijsheid), is de leidraad voor onze benadering. We geloven in de intrinsieke ontwikkeling van het kind, waarbij zelfkennis en kennis van de wereld leiden tot bewustwording, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.

Onze waarden: Kracht van de groep, zelf doen, rust en regelmaat, natuurlijke materialen

Bij BSO Tiliander leren kinderen veel van elkaar, stimuleren we zelfstandigheid en bieden we rust en regelmaat met vaste rituelen en heldere regels. We gebruiken natuurlijke materialen om niet alleen duurzaamheid te bevorderen, maar ook de creativiteit van de kinderen te prikkelen. Bij ons staat het spel van de kinderen centraal, waarbij professionals ondersteunen waar nodig. Zo ontstaan de mooiste dingen in een vertrouwde en herkenbare omgeving

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 05:24 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In