Site logo
Kunstenaar
Jaar van realisatie
Materiaal
Plaats
Stadsdeel
Bevindt zich in gebouw
Beschrijving

Glas in Lood De ambachten van Tilburg: Een tijdloos werk

Het 'Glas in Lood De ambachten van Tilburg' is een prachtig kunstwerk vervaardigd door de kunstenaar Joep Nicolas in 1936. Deze betoverende glas-in-loodramen vinden hun thuis in het Paleis Raadhuis in Tilburg. Een artistiek werk dat niet alleen de rijke geschiedenis van Tilburg weerspiegelt, maar ook de vakmanschap en creativiteit van Joep Nicolas benadrukt.

Over Joep Nicolas

Joep Nicolas, geboren op 6 oktober 1897 in Roermond, was niet alleen een kunstenaar maar ook een gepassioneerde tekenaar, glazenier en kunstschilder. Zijn leven werd getekend door kunst en ambacht, en zijn nalatenschap blijft voortleven in meesterwerken zoals 'Glas in Lood De ambachten van Tilburg'. Zijn vaardigheden als glazenier werden gevormd bij het gerenommeerde Atelier F. Nicolas en Zonen, gevestigd aan de Wilhelminasingel in Roermond. Dit atelier, opgericht door zijn grootvader Frans Nicolas in 1855, legde de basis voor Joeps indrukwekkende artistieke carrière.

Kleurrijk en expressief

Joep Nicolas was niet alleen bedreven in zijn ambacht, maar ook in het overbrengen van emoties en betekenissen door middel van zijn kunst. Zijn glas-in-loodramen stralen kleurrijkheid en expressiviteit uit, waarbij de christelijke symboliek een centrale rol speelt. Nicolas ontving talloze opdrachten, zowel voor religieuze glas-in-loodramen als voor ramen in openbare gebouwen. Zijn unieke stijl en meesterlijke technieken maken zijn werken tijdloos en gewaardeerd, en het 'Glas in Lood De ambachten van Tilburg' is daar geen uitzondering op.

In het Paleis Raadhuis in Tilburg schittert dit meesterwerk als een eerbetoon aan de rijke artistieke erfenis van Joep Nicolas en als een prachtige aanvulling op de culturele schatkist van de stad. Het 'Glas in Lood De ambachten van Tilburg' blijft een bron van bewondering, waar liefhebbers van kunst en geschiedenis samenkomen om de pracht en praal van dit tijdloze kunstwerk te ervaren

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 23/02/2024 10:47 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In