Site logo
Beschrijving

Fontys Hogeschool Kind en Educatie (FHKE) is een toonaangevende onderwijsinstelling die zich richt op de vorming en ontwikkeling van leraren, pedagogisch professionals, pedagogisch managers en schoolleiders. Met trots opererend op vijf locaties verspreid over de provincies Brabant en Limburg, heeft FHKE een uitgebreid netwerk opgebouwd dat zich richt op de verbetering van het onderwijslandschap in de regio en daarbuiten.

Met een studentenpopulatie van ongeveer 1600 en een dynamische staf van zo'n 130 medewerkers, is FHKE een bruisende academische gemeenschap die gedreven is om educatieve excellentie te bevorderen. Onze instelling biedt een breed scala aan opleidingen, variërend van voltijd en deeltijd lerarenopleidingen voor het basisonderwijs tot gespecialiseerde opleidingsvarianten die aansluiten bij individuele behoeften en ambities.

Bovendien gaat FHKE verder dan het loutere aanbieden van initiële opleidingen. We spelen een actieve rol in de voortgezette professionalisering van onderwijsprofessionals door middel van inspirerende cursussen en relevante nascholing. Met een duidelijke toewijding aan de kwaliteit van het onderwijs streven we ernaar om zowel beginnende als ervaren onderwijsprofessionals te ondersteunen in hun streven naar voortdurende groei en verbetering.

Een opvallende pijler van FHKE is het zij-instroomtraject voor de leraar basisonderwijs, waardoor individuen met een passie voor onderwijs de kans krijgen om hun carrière in het onderwijs te beginnen en bij te dragen aan de ontwikkeling van jonge geesten.

Binnen FHKE is het lectoraat 'Goed Leraarschap en Goed Leiderschap' een bron van innovatie en vooruitgang. Dit lectoraat fungeert als een motor voor verandering en ontwikkeling binnen onze instelling en faciliteert nauwe samenwerkingen met het werkveld, andere kennisinstellingen en partners in het onderwijsveld.

Kortom, Fontys Hogeschool Kind en Educatie is een dynamische kracht in het onderwijslandschap, waar betrokkenheid, toewijding en kennisdeling centraal staan. Wij zijn vastbesloten om de volgende generatie onderwijsprofessionals te inspireren en te ondersteunen, en om daarmee een blijvende positieve impact te creëren op het onderwijs en de samenleving als geheel.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 23/02/2024 11:29 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In