Site logo
Aftellen
  • 375

    Days
  • 09

    Hours
  • 51

    Minutes
Aankomende datums
Locatie
Beschrijving

Het einde van Carnaval in Kruikenstad: Et Sebiet op de Heuvel

Carnaval in Kruikenstad komt ten einde met het beroemde Et Sebiet op de Heuvel. Een moment van afscheid, overdracht en de onthulling van het nieuwe carnavalsmotto.

Afscheid van carnaval in stijl

Het is met weemoed dat de feestvierders van Kruikenstad afscheid nemen van de kleurrijke festiviteiten van carnaval. Na dagen van uitbundigheid en feestvreugde is het tijd van het afscheid: Et Sebiet op de Heuvel.

Overdracht van de sleutel aan de burgemeester

Een symbolisch moment tijdens Et Sebiet is de overdracht van de sleutel van Kruikenstad aan de burgemeester van Tilburg. Dit ritueel markeert het officiële einde van carnaval en het terugkeren van de stad naar haar reguliere gang van zaken. De sleutel, die tijdens carnaval de stad opende voor festiviteiten, wordt opnieuw in handen gelegd van de burgemeester.

Onthulling van het nieuwe carnavalsmotto

Tijdens Et Sebiet wordt niet alleen afscheid genomen, maar ook vooruit gekeken. Het nieuwe carnavalsseizoen wordt ingeluid met de bekendmaking van het motto voor het komende jaar. Dit moment van anticipatie en enthousiasme voedt de carnavalssfeer, zelfs in de afsluitende momenten van het feest.

Ceremoniële afsluiting: De Kruikenzeiker in zijn sokkel

Een ander hoogtepunt van Et Sebiet is de ceremoniële verdwijning van de Kruikenzeiker. Op unieke wijze verdwijnt dit symbool van carnaval in zijn sokkel, als teken van het voorbijgaan van het feest. Een moment van humor en symboliek dat de Kruikenzeiker op een gepaste wijze afscheid neemt tot het volgende carnavalsseizoen.

Wachten tot Volgend Jaar

En dan is het toch echt voorbij. Met het officiële afscheid tijdens Et Sebiet rest er niets anders dan geduldig te wachten tot het volgende carnaval. Kruikenstad sluit haar poorten, maar de herinneringen aan de festiviteiten blijven levendig tot het moment dat de sleutel opnieuw wordt omgedraaid, en de stad weer transformeert in een waar carnavalsparadijs. Tot volgend jaar, Kruikenstad!

Meer informatie ?

Ben je benieuwd naar meer informatie over carnaval in Kruikenstad? Dan kan je hier de website van de carnavalsstichting vinden. Kruikenstad volg je ook via Facebook, Instagram, Youtube en Twitter.

Video

You May Also Be Interested In