Site logo
Beschrijving

Ontdek het ‘Beeld Oduluphianen’ uit 1999

In Tilburg staat het kunstwerk genaamd het 'Beeld Oduluphianen'. Dit bronzen werk, gecreëerd door een nog onbekende kunstenaar in 1999, prijkt trots op het schoolplein van het St. Odulphuslyceum. Dit kunstwerk heeft niet alleen historische waarde, maar vertelt ook een uniek verhaal over de verbondenheid van de Odulphianen, zoals de leerlingen van het St. Odulphuslyceum liefkozend genoemd worden.

Een verenigend symbool: armen in elkaar versmolten

Het 'Beeld Oduluphianen' is niet zomaar een sculptuur; het is een krachtig symbool van samenhorigheid. Het beeld toont twee Odulphianen waarvan de armen op een unieke wijze in elkaar versmelten. Deze symboliek benadrukt de hechte band en saamhorigheid die kenmerkend zijn voor de leerlingen van het St. Odulphuslyceum. Het roept een gevoel van eenheid op en illustreert de sterke gemeenschapssfeer die de school omarmt.

Een stukje geschiedenis: het ontstaan van het beeld

Hoewel het 'Beeld Oduluphianen' in 1999 werd gecreëerd, blijft de identiteit van de kunstenaar een mysterie. Het anonieme karakter voegt een extra laag van intrige toe aan het kunstwerk. Het beeld werd geplaatst op het schoolplein van het St. Odulphuslyceum als een blijvende herinnering aan de waarden van verbondenheid en samenwerking die de school hoog in het vaandel draagt.

De betekenis voor Odulphianen: trots en identiteit

Voor de Odulphianen, oftewel de leerlingen van het St. Odulphuslyceum, is het 'Beeld Oduluphianen' meer dan alleen een kunstwerk. Het is een symbool van trots en identiteit. Het dagelijkse samenzijn op het schoolplein met dit bijzondere beeld versterkt het gevoel van gemeenschap en draagt bij aan een positieve schoolervaring.

Een blijvend symbool van saamhorigheid

In het hart van Tilburg staat het 'Beeld Oduluphianen', een blijvend symbool van saamhorigheid en verbondenheid voor de leerlingen van het St. Odulphuslyceum. Het anonieme meesterwerk uit 1999, met zijn unieke symboliek, herinnert aan de kracht van samenwerking en het belang van een sterke gemeenschap binnen de muren van deze gerenommeerde onderwijsinstelling

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  By appointment only

 • Sunday

  By appointment only

 • 05/03/2024 11:27 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In