Site logo
Beschrijving

Wees welkom bij Basisschool WillemsPoort

Bij Basisschool WillemsPoort staat onderwijs in een nieuw daglicht. Ons kindcentrum biedt een omgeving waar kinderen spelenderwijs leren en ontdekken, waar verwondering en nieuwsgierigheid worden gestimuleerd, en waar ieder kind de ruimte krijgt om zijn of haar potentieel te ontwikkelen. Ons onderwijs is Project Based en richt zich op het creëren van een rijke leeromgeving, waarin kinderen zelf keuzes kunnen maken binnen de grenzen van wat onze professionals aanbieden. Welkom in de wereld van WillemsPoort, waar traditioneel klassikaal onderwijs plaatsmaakt voor levensecht, aansluitend en rijk onderwijs.

Levensecht en aansluitend onderwijs

Bij WillemsPoort draait alles om levensecht onderwijs. We brengen de echte wereld de school in en nemen onze leerlingen mee de wereld in, om zo waardevolle leerervaringen op te doen. Onze projecten zijn betekenisvol en laten kinderen nadenken over de wereld, hun gevoelens voor de wereld en hun eigen plek in deze wereld. We geloven in de kracht van goede instructies en bieden zowel structuur als kennisoverdracht, waarbij we aansluiten bij de individuele onderwijsbehoeften van onze leerlingen.

Betekenisvolle projecten

Onze aanpak draait om betekenisvolle projecten. We zorgen ervoor dat kinderen niet alleen leren over de wereld, maar ook leren voelen voor de wereld en ontdekken wie ze zijn in de wereld. Hierbij putten we uit de filosofie van Biesta, waarbij het vormen van burgers met een brede kijk op de wereld centraal staat.

Kwaliteit van professionals

Bij WillemsPoort geloven we sterk in de kwaliteit van onze professionals. Zij zijn de sleutel tot succesvol onderwijs. Onze instructies zijn groepsgewijs en afgestemd op het niveau en de behoeften van de leerlingen. Hierdoor kunnen we elke leerling de juiste begeleiding bieden om hun volledige potentieel te bereiken.

Digitaal portfolio en persoonlijke begeleiding

Om de ontwikkeling van onze leerlingen op de voet te volgen, maken we gebruik van een digitaal portfolio. Daarnaast hebben onze leerlingen een vaste professional als mentor, die hen begeleidt binnen hun 'thuisgroep' binnen de poort van hun leeftijd. Hierdoor ontstaat een vertrouwde en ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen gedijen.

Bij Basisschool WillemsPoort bieden we een onderwijservaring die verder gaat dan de traditionele aanpak. We koesteren nieuwsgierigheid, verwondering en zelfontplooiing, en streven ernaar om elke leerling te helpen groeien en bloeien. Welkom in onze inspirerende en vernieuwende onderwijsgemeenschap.

Locatie
Closed
Closed today Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 21/07/2024 15:28 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In