Site logo
Beschrijving

Berkeloo: Waar Stralende Kinderen Thuiszijn

Welkom bij Basisschool Berkeloo!

Bij Berkeloo laten we kinderen stralen. We geloven in kinderen die zichzelf durven te laten zien, die verantwoordelijkheid nemen en uitgaan van hun eigen kracht en die van anderen. Benieuwd naar ons verhaal en hoe we dit bereiken? Lees verder over onze missie en visie.

Ons verhaal: Berkeloo in Berkel-Enschot

Van de drie basisscholen in Berkel-Enschot is Berkeloo de enige die zich in Berkel bevindt. De naam Berkeloo verwijst naar de historische aanwezigheid van berkenbossen in de omgeving. Deze naam en het logo van Berkeloo symboliseren niet alleen de berk, maar ook de eigenschappen van deze boom die staan voor de ontwikkeling van onze leerlingen.

Grote weerbaarheid als inspiratie

Net zoals de berk gedijt op plekken met voldoende licht, streven wij ernaar onze leerlingen te inspireren om hun eigen lichte plek te vinden. Eenmaal daar, stimuleren we hen om voortdurend te groeien en te vernieuwen, net zoals de berk die zijn schors vernieuwt. Deze schors, ondanks zijn val, heeft een sterk weerstandsvermogen ontwikkeld en krijgt nieuwe bestemmingen. Zo willen wij kinderen kweken met een sterke persoonlijkheid en krachtige sociaal-emotionele vaardigheden.

Samen voor goed onderwijs

Bij Berkeloo geloven we in gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ouders/verzorgers en leerkrachten werken samen om kinderen optimaal te begeleiden en coachen. Kinderen zijn mede-eigenaar van hun ontwikkeling en leerproces, ondersteund door een sterke basis. Samen streven we naar goed onderwijs, waarbij de krachten gebundeld worden.

Elkaar in de kracht zetten

Stimuleren van samenwerking en het benutten van elkaars kwaliteiten is de sleutel. We moedigen leerlingen aan om elkaar te inspireren en van elkaar te leren, met als doel samen verder te komen. Coöperatief leren staat centraal, niet alleen inhoudelijk, maar ook op het gebied van samenwerking, communicatie en sociale vaardigheden.

Coöperatief leren in de praktijk

Hoe bereiken we dit? Door coöperatief leren te integreren, waarbij horizontale en verticale samenwerking gestimuleerd wordt. We betrekken niet alleen leerlingen onderling, maar ook andere betrokken partijen in het leerproces. Fouten maken mag, het hoort bij het leerproces. En als het even tegenzit, durven we om hulp te vragen!

Alleen op deze manier creëren we een gelijkwaardig, veilig en plezierig schoolklimaat waarin iedereen straalt! Berkeloo laat je stralen, omdat hier stralende kinderen thuis zijn

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 05/03/2024 06:00 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In