Site logo
Beschrijving

Welkom bij Islamitische Basisschool Aboe el-Chayr Tilburg

Een School waar Elk Kind Telt

Bij Islamitische Basisschool Aboe el-Chayr in Tilburg staat de deur open voor iedereen, want bij ons telt elk kind. Wij zijn meer dan alleen een onderwijsinstelling; we zijn een gemeenschap waar ontmoeten, helpen en zorgen voor elkaar centraal staan. Onze school combineert onderwijskwaliteit met het waarborgen van de islamitische identiteit.

Multiculturele voorbereiding voor de toekomst

Ibs Aboe el-Chayr bereidt leerlingen voor op een multiculturele samenleving. Naast het streven naar kansengelijkheid hechten wij veel waarde aan het kennismaken met diverse culturen. Onze leerlingen ontwikkelen vaardigheden die hen succesvol laten overstappen naar het voortgezet onderwijs, met respect als kernwaarde.

Samenwerking met ouders

Bij ons staat de deur altijd open voor ouders. Samen creëren we een school waar kinderen met plezier naartoe gaan en waar ouders zich welkom voelen. De betrokkenheid van ouders is essentieel voor het welzijn en de ontwikkeling van onze leerlingen.

Missie: Optimale brede ontwikkeling

Onze missie is het bieden van een optimale brede ontwikkeling. Samen met ouders en externe partners streven we naar kwalitatief hoogwaardig passend onderwijs, geworteld in de islamitische identiteit. Wij geven leerlingen de kans om het beste uit zichzelf te halen, zodat ze als toekomstige wereldburgers met vertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden.

Visie: Veilige leeromgeving en persoonlijke ontwikkeling

Onze school creëert een veilige leeromgeving met hoge verwachtingen en veel aandacht voor elke leerling. Het onderwijs is passend, gericht op het stimuleren van ontwikkeling en interesses. Kwalitatief goede lessen met een focus op basisvaardigheden zoals taal, lezen en rekenen vormen de kern van ons onderwijs.

Kernwaarden: Ihsaan, respect, rechtvaardigheid en naastenliefde

Onze kernwaarden, ihsaan (je best doen voor jezelf en de ander), respect (elkaar in waarde laten), rechtvaardigheid (gelijke kansen voor iedereen), en naastenliefde (een samenleving gebaseerd op respect en verbondenheid), vormen de basis van ons onderwijs. Wij streven ernaar dat iedere leerling zelfredzaam en verantwoordelijk wordt, met oog voor zichzelf en de ander.

Bij Islamitische Basisschool Aboe el-Chayr Tilburg zetten we ons in voor een inspirerende leeromgeving waarin identiteit, kwaliteit en veiligheid hand in hand gaan.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 26/02/2024 08:39 local time

 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In