Site logo
Beschrijving

Welkom op 2College Ruivenmavo

Bij 2College Ruivenmavo staat iedere leerling centraal. Wij geloven in de uniciteit van elke student en bieden daarom gepersonaliseerd onderwijs aan. Op onze school ontdekken leerlingen actief hun eigen leerproces, waarbij ze niet alleen leren wat ze moeten, maar vooral ook wie ze zijn en waar hun interesses liggen. Samen met een persoonlijke coach gaan leerlingen op ontdekkingsreis naar de beste manier van leren die bij hen past.

Gepersonaliseerd leren: KED (Kunskapsskolan Education)

Wij begrijpen dat leerlingen verschillend zijn, en daarom vormen deze verschillen de basis van ons onderwijs. Geïnspireerd door het Zweedse Kunskapsskolan, hebben wij ons onderwijsprogramma vormgegeven als Kunskapsskolan Education (KED). Onder begeleiding van een coach stellen leerlingen een persoonlijk leerplan op. Via een online leerportaal werken zij aan hun leerdoelen, waardoor ze op hun eigen tempo en niveau kunnen werken naar het einddoel: het behalen van hun diploma.

Kansrijke omgeving en persoonlijke begeleiding

Op 2College Ruivenmavo creëren we een kansrijke omgeving die nieuwsgierige leerlingen uitdaagt en die prikkelend is voor leerlingen die de kat uit de boom kijken. Elke leerling heeft een eigen coach die begeleidt bij de studie, waarbij samen wordt bepaald hoe, in welk tempo en op welk niveau de leerling leert. Leerlingen worden niet in klassen geplaatst maar in stamgroepen. Minstens een keer per week vindt er een persoonlijk gesprek plaats tussen leerling en coach. Het hele leerproces, inclusief huiswerk, vindt plaats onder schooltijd.

Kleine school, korte lijnen

2College Ruivenmavo is een kleine vmbo-g/t school in Berkel-Enschot. Leerlingen voelen zich snel thuis dankzij de goede sfeer en uitstekende begeleiding. Korte lijnen tussen coaches, leerlingen en ouders zorgen voor een efficiënte communicatie. De betrokkenheid van ouders wordt gestimuleerd door de ouderraad, die regelmatig thema-avonden organiseert over onderwerpen waar ouders en school elkaar vinden.

Veel te beleven op 2College Ruivenmavo

Onze school bruist van activiteiten. Nieuwe brugklassers starten met een introductiekamp, leerlingen gaan op excursie bij bepaalde vakken, en ouderejaars krijgen de kans op een buitenlandse reis. Sportmiddagen, schoolfeesten, een groots galabal en een feestelijke diploma-uitreiking maken het schooljaar compleet. Bij 2College Ruivenmavo is er voor iedere leerling veel te beleven, zowel op academisch als sociaal gebied.

Locatie
By appointment only
Open hours today: By appointment only Toggle weekly schedule
 • Monday

  By appointment only

 • Tuesday

  By appointment only

 • Wednesday

  By appointment only

 • Thursday

  By appointment only

 • Friday

  By appointment only

 • Saturday

  Closed

 • Sunday

  Closed

 • 29/02/2024 03:42 local time

Sociale Netwerken
 • No comments yet.
 • Add a review

  You May Also Be Interested In