Nieuwste Streetart ‘Streetart vogels Willem II Karzerne’

De ‘Streetart vogels Willem II Kazerne’ is het nieuwste streetart kunstwerk in Tilburg. De prachtige muurschildering is gemaakt door Abdalkader Abdalwahed in 2022.

Het kunstwerk bevindt zich op de muur van de Willem II Kazerne in Tilburg Zuid. De kazerne bestond in de periode 1939 tot 1993. Het werd gebouwd vanwege de Duitse oorlogsdreiging. Het Tweede infanteriebataljon Jagers werd hier gevestigd, waardoor Tilburg opnieuw een garnizoensstad werd. Het streetart kunstwerk is een kleurrijke, tropische schildering met twee prachtige vogels.

Abdalkader Abdalwahed is in 1979 geboren in Syrië. De kunstenaar is in 2014 naar Nederland gevlucht. Van kleins af aan wist hij dat hij kunstenaar wilde worden. Maar door tegenstand van zijn vader kon hij dit niet realiseren. Pas toen hij naar Nederland was gevlucht kon hij zichzelf ontwikkelen tot kunstenaar. Het schilderen was een manier voor hem om zijn pijn te uiten en gaf hoop op nieuw leven. Veren en vogels zijn vaak een rode draad in zijn kunstwerken aangezien hij zichzelf ziet als een vogel die de kooi van zijn land verliet op zoek naar vrijheid.

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Heb je deze al gelezen?