Alle ondernemers die Facebook, Instagram en LinkedIn een tikkie beu zijn steek nu je hand op! Wij weten vrijwel zeker dat je het met ons eens bent: de charme van de huidige social- mediakanalen zijn weg. Ondernemers zijn redelijk klaar met de advertenties, vreemde algoritmes en de hoeveelheid onzinfilmpjes (ok, dit laatste is misschien niet helemaal waar, maar je snapt vast wat wij bedoelen). Daarom zijn wij al een behoorlijke poos op zoek naar een nieuw social media kanaal voor ondernemers. Goed nieuws: wij hebben hem gevonden. Maak kennis met het social media platform speciaal voor ondernemers: Quatz!

Wat is Quatz?

Quatz is dus een nieuw social media platform speciaal voor ondernemers. Heel plat gezegd: Quatz is het nieuwe Instagram, zonder een ingewikkeld algoritme erachter. De app biedt diverse mogelijkheden om toffe content te delen. Zo is de app ideaal voor film- en videofanaten! Het is de plek waar je content ten toon kunt stellen aan een wereldwijd publiek. Zonder dat daar irritante algoritmes bij komen kijken. Ondernemers zien jouw content altijd op het juiste moment, en niet drie dagen later. Daarnaast kun je in de app links plaatsen naar interessante artikelen of blogs. Ook kun je al jouw producten en diensten delen: van een toffe dienst, tot aan een product. Laat daarbij een review achter en deel het met andere ondernemers. Deze content komt vervolgens als een grote verzameling op je Quatz feed terecht.

Verschillende Quatz contentvormen:

  • Foto’s en video’s: net als bij Instagram kun je foto’s bewerken en uploaden. Er zijn een aantal standaard filters waar je gebruik van kunt maken. Ook kun je kleine mini foto-albums maken in een ‘single post’. Plaats bij je foto’s en video’s een toffe tekst, plaats hashtags en voeg een locatie toe. Extra tof is dat je, in tegenstelling tot Instagram, directe links kunt toevoegen aan je posts. Zeg dus maar doei tegen teksten als: ‘Check de link in bio”.
  • Links: op je Quatz-profiel kun je linkjes delen! Deel bijvoorbeeld links naar jouw favoriete artikelen, recepten, blogsposts, video kanaal.
  • Muziek: deel jouw favoriete muziek via Quatz. Verzamel favoriete albums of nummers en ze komen allemaal in een overzichtelijke playlist te staan. Ook kun je inspiratie opdoen voor nieuwe muziek bij vrienden of anderen. Extra tof is dat er een koppeling is met Apple Music. Je kunt dus via Quatz muziek luisteren!
  • Managementboeken: alle managementboekenliefhebbers kunnen hun favoriete ondernemersleesvoer delen via de app. Laat een review van het boek achter en verzamel zo al jouw favorieten in een overzichtelijke lijst.
  • Plaats: ook aan ondernemers die veel reizen is gedacht. Je kunt namelijk bij alle foto’s en video’s de plaats toevoegen en ‘inchecken’. Voeg daarbij jouw favoriete plekjes, restaurantjes of mooie plekken toe en inspireer andere ondernemers!

Wat maakt Quatz zo leuk?

Laten we vooropstellen: Wij zijn reuze enthousiast over Quatz. Misschien enerzijds wel, omdat we hoognodig toe zijn aan een nieuw social media netwerk. Want de content die wij op dit moment wíllen zien, krijgen we niet te zien door de algoritmes van de huidige social media netwerken. Facebook en Instagram plaatsen ons in hokjes. Zo leven we al jaren in één grote bubbel.

Delen van eigen content

Vooral de manier waarop je je eigen content op Quatz kunt delen spreekt ons enorm aan. Een van de grootste voordelen daarbij is dat de kwaliteit van de video’s en foto’s die je deelt vele malen beter is vergeleken met Instagram. Waar Instagram de kwaliteit van de beelden ‘downgrade’, zorgt Quatz juist voor een goede kwaliteit. Zo komen foto’s en video’s pas echt goed over! Ook biedt Quatz de optie om foto’s en video’s in ‘landscape’ vorm op je telefoon te bekijken. Iets dat bij Instagram niet mogelijk is. Persoonlijk denken wij dat deze features echt tofis als je in de influencer of foto/video hoek zit. Het delen van de content die je maakt komt veel beter tot uiting.

Doe inspiratie op

Naast dat je zelf content kunt plaatsen kun je dus ook inspiratie opdoen. Het leuke aan Quatz is dat het een grote ‘verzamelbak’ is aan content. Zo kun je in de Quatz ‘collections’ omgeving alle posts van vrienden en connecties terugvinden en bekijken op een overzichtelijke manier. Zit je door je marketing ideeën heen en ben je op zoek naar iets nieuws? Ook daarvoor kun je de Quatz collectie raadplegen en de tips van andere bekijken. Hetzelfde geldt voor films, TV, muziek, bestemmingen en managementboeken! Ook kun je gewoon zoeken op hashtags.

Geen advertenties!

Een ander voordeel is dat er geen advertenties worden getoond. Je wordt niet plat gebombardeerd met ads over tandpasta, wasmiddel of wat dan ook. Quatz zegt dat ze in de toekomst nooit gebruik zullen maken van advertenties. Hier hebben we nog wel wat twijfels over mocht het platform wereldwijd doorbreken. Wij zien nu al genoeg kansen voor ondernemers.

Dit is nog meer tof aan Quatz

Wij zijn erg gecharmeerd van het stoere design van de app. Geen saaie blauwe letters, met witte kille achtergronden. Nee, gewoon een donkere achtergrond, zodat video’s en foto’s beter tot hun recht komen. Ook is het mogelijk om producten en diensten op het social media platform te kopen. Denk daarbij aan platen, boeken, kleding, magazines, sieraden en meer! Het grote voordeel? De app hoef je hiervoor niet te verlaten. Tot slot: je kunt via Quatz ook chatten en berichten naar andere ondernemers in de buurt sturen.

Delen van Quatz content

Het social media platform heeft trouwens ook goed nagedacht over de privacy settings. Zo kun je in de app aangeven wie jouw content mag zien. De groepen bestaan uit: close friends, friends, acquaintances en followers. Ideaal als je niet wilt dat iedereen jouw content ziet.

Quatz downloaden?

Nieuwsgierig geworden en ben je ook toe aan wat nieuws? Dan raden wij je aan om Quatz te downloaden, dat kan op quatz.online. De social app is vanaf 1e Paasdag beschikbaar voor zowel iOS als Android.