Nieuw kunstwerk op Korvel: Drôome Lôoper

Nieuw kunstwerk op Korvel: Drôome Lôoper

Korvel presenteert een interactief kunstwerk ‘Drôome Lôoper’. Het gaat over de dromen van de Korvelseweg. Jolein kop, Tom Heintz en Justin Jankovits staan het komende half jaar met hun ‘Dromenloket’ op verschillende plekken in de straat. Zij gaan samen met de inwoners en ondernemers van de buurt in gesprek over hun dromen. Deze dromen worden verzameld en vormen samen de rode draad van het kunstwerk. Het kunstwerk zal eind dit jaar worden gepresenteerd.

De ‘Drôome Lôoper’ wordt een lichtinstallatie waarin de toeschouwer met zijn hoofd in de wolken staat en kan luisteren naar de dromen van de buurtbewoners. Zodra de zon ondergaat, gaat het drietal kunstwerken gloeien net als de droomwereld van de buurt.

‘Wat was jouw droom als kind?’, ‘Wat is jouw droom nu?’ en ‘Wat heeft jou naar de Korvelseweg gebracht?’ licht een woordvoerder toe. Deze vragen worden aan de wijkbewoners gesteld bij het ‘Dromenloket’. Op dit loket ligt een grote spiegel die naar de wolken is gericht. Op de spiegel is een van de vragen gegraveerd.

De kunstenaars gaan langs de deuren, evenementen van de buurt, en buurtfeesten om op die manier dromen te vangen van de buurtbewoners. Deze dromen creëren uiteindelijk een muzikale soundscape die in de drie installaties te horen zijn.

Ontstaan van ‘Drôome Lôoper’

De ondernemersvereniging ‘Korvel Vooruit’ wilde een prachtig kunstwerk waarbij de buurt kan participeren. Daarbij vonden zij het belangrijk dat het kunstwerk een gesprek zou starten. Dit project is tot stand gekomen door het idee van de ondernemersvereniging ‘Korvel Vooruit’. Doordat het kunstwerk steeds kan worden geüpdatet zal het voor een gesprek blijven zorgen en bijdragen aan de buurt.

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?