Nacht van de Vluchteling opnieuw in Tilburg

Nacht Van De Vluchteling 2022

Wederom is Tilburg een start- en finishlocatie van de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop waarmee geld wordt opgehaald voor vluchtelingen. Van zaterdag 18 juni op zondag 19 juni lopen de deelnemers vanaf Poppodium 013 richting het eerste rustpunt; Scouting Riel om vervolgens de weg te vervolgen richting het tweede rustpunt; Roovertsche Leij. Van hieruit vervolgen de wandelaars hun wandeltocht richting het derde rustpunt; ZBC de Terrasracers. Als vierde rustpunt kunnen wandelaars terecht bij TOR Roeivereniging om vervolgens weer door te lopen naar de finish bij Poppodium 013.

Tilburgse Nachtambassadeur Kirill

Vanwege zijn Oekraïense moeder en zijn familie die zich momenteel nog in Oekraïne bevinden, is het thema vluchtelingen voor Kirill op dit moment actueler dan ooit. Vanuit Tilburg doet hij wat hij kan om zijn familie te helpen. “De oorlog in Oekraïne heeft ons laten zien hoe kwetsbaar ons vrije leven kan zijn. Laten we in die luxe niet vergeten dat er veel mensen op de wereld zijn die daar niet van kunnen genieten,” aldus Kirill.

Nacht van de Vluchteling opnieuw in Tilburg - Kirril Blokker

Meer dan 1 miljoen euro

Ieder jaar gaat het opgehaalde geld naar verschillende noodhulpprojecten van Stichting Vluchteling. Dit jaar gaat het geld naar onder andere Mali en Somalië, Syrië en Afghanistan, Bosnië en Herzegovina en Oekraïne. De teller staat inmiddels al op meer dan 1 miljoen euro!

Mali en Somalië

In beide landen is al vele jaren sprake van gewelddadige conflicten. Door het uitblijven van regenseizoenen
hebben zij nu ook te maken met ernstige droogte.

In Mali zorgt Stichting Vluchteling o.a. voor cashhulp, zodat de mensen zelf weer voedsel kunnen kopen. In Somalië helpen ze door het herstellen van waterputten, zodat mensen toegang krijgen tot water. Ook krijgen degenen die door de droogte vee zijn verloren, nieuwe geiten en ezels om zo zelf weer een inkomen te kunnen verdienen.

Syrië en Afghanistan

In zowel Syrië als Afghanistan woekeren oorlogen en conflicten door. Noodhulp is hier nog steeds keihard nodig. In Syrië helpt Stichting Vluchteling met drie mobiele klinieken, zodat mensen in moeilijk te bereiken gebieden toegang krijgen tot medische hulp. In Afghanistan zetten ze gezondheidsposten op, zodat mensen toegang krijgen tot medische hulp en geholpen kunnen worden bij acute ondervoeding.

Bosnië en Herzegovina en Oekraïne

Ook dichter bij huis zijn er mensen op de vlucht die hard hulp nodig hebben. In Bosnië en Herzegovina bieden wij mensen op de vlucht onder andere kleding, slaapzakken en veilig onderdak. Ook sloegen dit jaar miljoenen Oekraïners op de vlucht voor oorlogsgeweld. Zij zoeken massaal toevlucht in buurlanden. In Polen helpt Stichting Vluchteling met voedselhulp,
specifiek aan de meest kwetsbare vluchtelingen.

Mede dankzij de inzet van alle sponsoren en wandelaars tijdens de Nacht van de Vluchteling, kan Stichting Vluchteling zich in blijven zetten voor al die miljoenen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn. Samen maken we het verschil!

Tilburgse wandelaars

Ook Sander en Marieke Oord uit Tilburg lopen samen met nog meer Tilburgers mee tijdens de Nacht van de Vluchteling.

“Mensen kiezen er niet vrijwillig voor om weg te gaan van de plekken die ze kennen en thuis noemen, mensen die moeten vluchten en geen andere keuzes zien moeten naar ons idee goed opgevangen worden.” Aldus Sander. Marieke: “Soms lopen ook zij de nacht door om hun weg naar veiligheid te zoeken. Daarom doen wij dit nu ook.”

Sander & Marieke beginnen (en eindigen) hun tocht in Tilburg bij Poppodium 013. Willen jullie hun onderweg ondersteunen en een stukje meelopen ‘s nachts? Dat mag natuurlijk ook!

Ook interessant

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?