Site logo

Na dodelijke aanrijding nog dit jaar 30 kilometer op Besterdring in Tilburg

De Spoorlaan in Tilburg
5/5

Eigenlijk zou de Besterdring even buiten het centrum van de stad pas in 2025 aangepakt worden en een complete make-over krijgen. Dat was al twee jaar eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Door de herinrichting moet de winkelstraat aantrekkelijker en veiliger worden.

“De verkeersveiligheid kan niet wachten.”

Een fataal ongeval waarbij eind mei de 66-jarige Gerard omkwam, zorgt ervoor dat wethouder Rik Grashof nu al maatregelen neemt op de Besterdring. “De verkeersveiligheid kan niet wachten op de herinrichting, zoals wel is gebleken.”

De Besterdring is een drukke doorgaande weg met veel winkels, voetgangers, fietsers, parkeerplekken en zijstraten die het fietspad kruisen. Er gebeuren volgens de gemeente teveel ongelukken en het risico op een aanrijding is groot. Ook zijn er vanuit de buurt er al langere tijd veel klachten over hardrijders.

“We zijn hier erg blij mee.”

Het dodelijk ongeval leidde tot veel verontwaardiging in de buurt en een roep om snelle maatregelen. “We zijn erg blij dat de gemeente zo snel ingrijpt”, laat Henk de Graaf weten van ondernemersvereniging Besterd.

Naar de verlaging van de maximale snelheid van 30 kilometer per uur, worden er ook busvriendelijke verkeersdrempels aangelegd door de gemeente dit jaar. “We moeten dit nog wel overleggen met busvervoerder Arriva en de hulpdiensten”, laat Grashoff weten.

De politie zette de omgeving rondom de Besterdring af (foto: Toby de Kort/SQ Vision Mediaprodukties).

Per direct wordt ook het verkeerslicht bij de voetgangersoversteekplaats aangepast. Die werkt voortaan maandag tot met donderdag tussen zes uur ’s ochtends en één uur ’s nachts. Vrijdag is dat nog een uurtje later en zaterdag en zondag werkt het verkeerslicht vanaf acht uur ’s ochtends.

Door de aangepaste tijden, werkt het verkeerslicht nu wel tijdens de (koop)zondagen, uitgaansuren en rittijden van de bus.

“Benieuwd of dit ook in de toekomst werkt.”

De volledige herinrichting van de Besterd blijft gepland staan voor 2025. “De maatregelen zijn goed voor nu, maar we zijn benieuwd of ze ook in de toekomst werken”, zegt voorzitter Van de Graaf. “De Besterdring is de ontsluitingsweg van de wijk en als over een paar jaar de Spoorzone drukker en de Cityring van Tilburg autoluw is, ben ik benieuwd of het allemaal werkt.”

LEES OOK:
Dodelijk ongeluk Tilburg: vierde man opgepakt
Jan verloor zijn beste vriend bij ongeluk in Tilburg: ‘Dit is afschuwelijk’
Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie
Voetganger doodgereden in Tilburg, twee personen aangehouden

Het bericht Na dodelijke aanrijding nog dit jaar 30 kilometer op Besterdring in Tilburg verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  okt 02
  Ambulance naar Tilburg (b2 tilburg rit: 143893)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft b2 tilburg rit: 143893: Ambulance naar Tilburg. 112 melding: b2 tilburg rit: 143893 Ambulance naar Tilburg Bekijk volledige 112 melding

  okt 02
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 143884 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 143884 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 143884 directe inzet: ja Ambulance met gepaste […]

  okt 02
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 143883)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 143883: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 143883 Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg Bekijk volledige 112 […]