Site logo

Kroonluchter013 zoekt ontwerpers voor make-over en blijft nóg langer hangen

Een Ambulance op Ringbaan-Zuid in Tilburg-Zuid
5/5

Eigenlijk mocht de kroonluchter maar drie maanden in de nieuwe bibliotheek blijven, maar door corona konden veel mensen destijds het kunstwerk, gemaakt van 10.000 plastic flesjes, niet bekijken. Daarom werd toen besloten het verblijf nog even te verlengen.

Ontwerpwedstrijd
De Lochal en initiatiefnemer Rolph Adriaansen willen de lamp tussentijds een make-over geven. “We willen startende, maar ook gevestigde ontwerpers de kans geven om met ideeën te komen voor een nieuw ontwerp”, vertelt Adriaansen.

De ideeën worden op 25 september, tijdens de Tilburgse Ten Miles, gepresenteerd. Het publiek kan dan in de Lochal stemmen op hun favoriete ontwerp. Waar Rolph zelf op gaat letten? “Ik wil in het nieuwe ontwerp de interactie met het licht en het samenspel van de bollen terugzien. Nu is de lamp nog in de vorm van een parabool, maar ik roep iedereen op om mee te denken over andere vormen.”

Lamp van zwerfafval
De kroonluchter is gemaakt van 10.000 gerecyclede petflesjes, verzameld door Rolph Adriaansen en vrijwilligers. De flesjes werden handmatig schoongemaakt en de etiketten verwijderd. De flesjes zijn daarna met een fiets versnipperd en omgesmolten tot 169 bollen. “Ik wilde laten zien dat je van zwerfafval ook iets heel moois kunt maken”, vertelt Adriaanse.

Zijn idee heeft ook andere gemeenten geïnspireerd: Waalwijk en Breda willen binnenkort starten met de ontwikkeling van circulaire lampen.

Al een mooi ontwerpidee voor Kroonluchter013?: [email protected]

LEES OOK:
Grootste circulaire kroonluchter ter wereld in de LocHal
De kroonluchter van Rolph mag blijven hangen in de LocHal

Het bericht Kroonluchter013 zoekt ontwerpers voor make-over en blijft nóg langer hangen verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  mrt 24
  Ambulance met spoed naar Tilburg (a1 tilburg rit: 41138)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 24
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 41137 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 24
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 41128)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…