Site logo

Knalroze en soms wat extravagant: zo viert Tilburg Roze Maandag

Pride Walk Tilburg 2022
5/5

Voor het eerst in drie jaar is het eindelijk weer Roze Maandag in Tilburg. Een dag waarop iedereen feest, losgaat en viert wie die is.

Liefde en respect voor elkaar.
Liefde en respect voor elkaar.

Je hoeft ook niet over de koppen te lopen, want in de straten is maandagmiddag genoeg plek voor iedereen.

En het is natuurlijk zien en gezien worden. Zodra de eerste dragqueens ergens opduiken, is iedereen er als de kippen bij om een kiekje te maken, het liefst sámen met een aantal prachtig uitgedoste dames.

Smile!
Smile!

Door het centrum loopt maandag de Pride Walk, een bonte stoet gekleurde feestvierders. Ze vragen aandacht voor gelijkwaardigheid en acceptatie van iedereen. Of zoals een deelnemer het omschrijft: maak een vuist tegen bekrompenheid!

De stoet van het station naar de Bierhal.
De stoet van het station naar de Bierhal.
'Maak een vuist tegen bekrompenheid'.
‘Maak een vuist tegen bekrompenheid’.
Miss Leather Netherlands 2021 voorop in de Pride Walk.
Miss Leather Netherlands 2021 voorop in de Pride Walk.

Die Pride Walk eindigt met een knal, vlak voor de kerk bij de Amstel Bierhal.

Een knal om het einde van de Pride Walk aan te geven.
Een knal om het einde van de Pride Walk aan te geven.

Wie niet genoeg krijgt van extravagantie op de Tilburgse Kermis, meldt zich in de Stationsstraat, waar verschillende shows gegeven worden.

Dragqueenshow in de Stationsstraat.
Dragqueenshow in de Stationsstraat.

Maar ondertussen is het ook ‘gewoon’ kermis. Zwaaien en zwieren voor jong en oud. Voor mensen in roze gekleed en voor dragqueens. Met huisdier of zonder je huisdier.

Zelf eendjes vangen met je hengel.
Zelf eendjes vangen met je hengel.
'Pomchi' mocht ook mee met het baasje.
‘Pomchi’ mocht ook mee met het baasje.
Deze griezel liet deze dames behoorlijk schrikken bij het Spookhuis..
Deze griezel liet deze dames behoorlijk schrikken bij het Spookhuis..

En sommige kermisbezoekers hadden maandag éxtra veel geluk. Zoals Zoë (13) uit Tilburg. Zij won een gigantisch grote beer. “En ik had er niet eens geld in gedaan, er zat nog wat in van een ander!”

Prijzen!
Prijzen!

Ben je nog niet uitgekeken en wil je alle foto’s zien die Omroep Brabant maakte op Roze Maandag? Bekijk dan hier de complete fotoreportage.

LEES OOK:
‘De vrijheid en acceptatie op Roze Maandag, moeten er elke dag zijn’
Roze Maandag op de Tilburgse Kermis: ‘Onze familie wordt steeds groter’

Het bericht Knalroze en soms wat extravagant: zo viert Tilburg Roze Maandag verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  sep 23
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 138375)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 138375: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 138375 Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg Bekijk volledige 112 […]

  sep 22
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 138329 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 138329 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 138329 directe inzet: ja Ambulance met gepaste […]

  sep 22
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 138322 directe inzet: ja)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de brandweer, ambulance, traumahelikopter, politie en andere 112 hulpdiensten. De 112 melding die zojuist binnen is gekomen betreft a2 tilburg rit: 138322 directe inzet: ja: Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg. 112 melding: a2 tilburg rit: 138322 directe inzet: ja Ambulance met gepaste […]