De leukste kinderactiviteiten in Tilburg

De Tilburgse Kermis in 2019 in het centrum van Tilburg

Wat is er allemaal te beleven in Tilburg met de kinderen? Wat doe je nou met de kids als het met bakken uit de hemel valt, of juist als het zonnetje schijnt? Wij hebben de leukste kinderactiviteiten in Tilburg voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat jullie een gezellige dag tegemoet gaan!

Kinderactiviteiten binnen

Chips, het regent! Geen paniek, er is genoeg te doen in Tilburg, ook als het weer niet meezit. Zo kan je toch lekker de deur uit met de kinderen. Neem je kinderen mee naar het Natuurmuseum Brabant. Nu hoor ik je denken, naar een museum met de kinderen? Vinden ze dat wel leuk? Jazeker, dit museum zit vol met verrassende kinderactiviteiten. Het museum is een feest voor je zintuigen want je kan hier dingen voelen, horen, zien en ruiken. Het museum in Tilburg is super innovatief. Het is een echt een doe-museum, en het is onmogelijk om je hier te vervelen! Vanaf een jaar of 4 beleven ze hier de tijd van hun leven, en jij natuurlijk ook!

Laat je kinderen hun talenten ontdekken op het gebied van techniek en wetenschap in het Ontdekstation013 in Tilburg. Iedere 6 weken staat hier een ander thema centraal, zoals water of elektriciteit. De kids worden hier gestimuleerd om ook zelf veilig aan de slag te gaan in de ‘maak’-hoek. Met de leerzame workshops en vernieuwende programma’s is het de ideale plek voor kinderen om op een creatieve en speelse manier zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren. Het Ontdekstation013 is gevestigd in een oude fabriekshal in de Spoorzone in Tilburg. Precies op deze plek werden vroeger de treinen gerepareerd.

Wil je een actief dagje weg met de kinderen? Ga dan naar het indoor trampolinepark Jumpsquare in Tilburg. Jumpen is leuk en ook nog eens gezond. Met een sports zone, pro zone, challenge zone en een extreme zone is plezier hier gegarandeerd. Vanaf 7 jaar kan je hier jumpen. Nog geen 7 jaar? Dan kan je naar de MiniJump, hier kunnen de kleintjes vanaf 1,5 jaar in speciale tijdsblokken veilig springen.

Kinderactiviteiten als het zonnetje schijnt

Yes, het is mooi weer! Dan willen we natuurlijk naar buiten. Op safari en lekker spelen? Ga dan naar Beeksebergen. Oog in oog met wilde dieren, in de prachtige natuur. Een leerzame en unieke reis waar je meer dan 100 verschillende diersoorten kan ontdekken. Ga op safari met de boot, auto, bus of te voet. Je kan hier ook overnachten tussen de dieren, voor een onvergetelijk weekend. Dit is leuk voor alle leeftijden! Of ga naar Dierenpark De Oliemeulen. Van oorsprong een reptielenhuis maar inmiddels uitgegroeid tot een waar dierenrijk. Vooral een aanrader voor de reptiel liefhebbers!

Als het écht lekker weer is kan je buiten zwemmen bij Stappegoor in Tilburg. Met een peuterbad en een groot buitenbad belooft dit waterplezier voor jong en oud! Ze hebben een familieglijbaan en andere speelse waterelementen. Er is genoeg plek om in het zonnetje op te drogen en ruimte om te volleyballen. Plus voldoende parasols om lekker af te koelen in de schaduw.

  • There are no listings matching your search. Reset Filters