Drugswoning mag na twee jaar eindelijk gesloten worden door gemeente

Het Houvast wilde de sluiting voorkomen omdat ze bang zijn dat hun cliënt door een uitzetting geen goede begeleiding meer krijgt. Die is nodig omdat hij licht verstandelijk beperkt is en verslaafd is aan pijnstillers. Doordat hij op een zwarte lijst komt staan na een woninguitzetting, is de kans aanwezig dat hij langere tijd dakloos blijft.

Veel overlast
De Raad van State concludeert dat er veel overlast was, gerelateerd aan drugshandel. Zo zijn er bij de gemeente meerdere meldingen binnengekomen van korte bezoekjes door verschillende auto’s en mensen die snel de woning in en uit gaan. Op 22 augustus 2020 was er zelfs een schietpartij aan Don Boscostraat.

De politie deed vervolgens een inval in het huis van de man. Daar werden 53 XTC-pillen, 8,38 gram MDMA, sealbags en een weegschaal gevonden op tafel. Voor burgemeester Weterings reden genoeg om huis op slot te gooien. Alleen vanwege de coronapandemie zijn woningsluitingen uitgesteld, ondanks de roep uit de buurt om actie te ondernemen.

In herhaling
Het is niet de eerste keer dat de man zijn huis wordt uitgezet vanwege een drugsvondst. In februari 2019 vond de politie ook al MDMA bij hem thuis, 64 gram hennep, 289 erectiepillen en twee ploertendoders. Daarnaast werden ook een airsoftwapen en andere spullen gevonden die gerelateerd zijn aan drugshandel.

De Raad van State ziet geen aanleiding om de woningsluiting ongedaan te maken. Ook omdat het niet zeker is dat de man daadwerkelijk op straat komt te staan. De burgemeester heeft toegezegd zich in te spannen voor een opvangplek bij hulporganisatie Traverse.

Terugkeer
Daarnaast wijst niets erop dat de man zijn huurcontract ontbonden wordt door de particuliere verhuurder. Iets wat woningcorporaties wel altijd moeten doen als er in een huis drugs of wapens worden gevonden en de gemeente tot woningsluiting overgaat. Het kan dus goed zijn dat de man na drie maanden weer terugkeert aan de Don Boscostraat.

LEES OOK:
Tilburg sluit meeste drugspanden in Brabant, bijna 300 stuks in vijf jaar
Schietpartij bij Don Boscostraat, twee mannen aangehouden

Het bericht Drugswoning mag na twee jaar eindelijk gesloten worden door gemeente verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Heb je deze al gelezen?