D’n opstoet bij de coronateststraat

D'n opstoet bij de coronateststraat

Sjonge jonge jonge! Wat was het een onvergetelijke Carnaval in Kruikenstad. Niet verwacht, maar toch gekomen! Zonder D’n Opstoet. Of toch niet? Daags na Carnaval verschijnen er toch wel erg veel mensen in D’n Opstoet bij de coronateststraten in Tilburg.

De omikronvariant van het coronavirus houdt flink huis in de dagen na carnaval. Bij de teststraten neemt de drukte weer toe. Carnavalsvierders merken het ook in hun directe omgeving. “Van de elf vrienden zitten er nu zes thuis”, vertelt Aaron uit Tilburg tegen Omroep Brabant. “Ik heb twee jaar overleefd zonder het coronavirus, maar nu heb ik het toch te pakken”, zegt Loes lachend.

Mike komt een beetje verslagen uit de GGD-testlocatie aan Goirkekanaaldijk lopen. “Helaas, toch Carnaval,” zucht hij. “Nu gaat het wel, maar ik ben wel twee dagen goed ziek geweest. Het was het waard. We wisten van tevoren dat dit kon gebeuren maar je wilt het gewoon vieren. Ik ben een echte carnavalsvierder en ik had het echt gemist.”

De GGD hield al rekening met opschalen na carnaval. Toch is het drukker dan verwacht, volgens woordvoerster Madelon de Graaf van de GGD Hart voor Brabant. “We merken echt een toename mede vanwege carnaval en de voorjaarsvakantie. We hadden een verdubbeling van de testvraag verwacht, maar we zitten inmiddels bijna aan het driedubbele.”

FEEEEEEEST!

Toch vinden de meeste carnavalsvierders het niet zo erg om positief getest te worden op het coronavirus. Want laten we eerlijk wezen, het was de moeite waard om nu een paar dagen in thuisquarantaine te zitten. Of zoals Lamme Frans het altijd uitdrukt: FEEEEEEEST!!!

D’n Opstoet naar 27 maart

Op 27 maart doen we het nog eens dunnetjes over (en hopelijk zonder corona), want dan is het halfvasten en staat D’n Opstoet alsnog op het programma. Na de prijsuitreiking van D’n Opstoet zal het motto voor Carnaval 2022-2023 bekend worden gemaakt. Het nieuwe motto is gekozen uit vele inzendingen van Kruiken en Kruikinnen.

Bekijk streetart in Tilburg

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?