De week van het geld

Brief en muntgeld

Deze week is het alweer de 11e editie van ‘De week van het geld’ en staat in het teken van leren omgaan met je geld. Deze leerzame week is een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken. Dit platform wil de financiële bekwaamheid van kinderen en jongeren stimuleren zodat ze in de toekomst goed zijn voorbereid. De voorbereiding bestaat onder meer uit het aanleren van financiële vaardigheden zowel op school als thuis. Dit doen zij onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’.

Van doekoe tot digi!
Dit jaar is het thema van ‘De week van het geld’: van doekoe tot digi! Dit is omdat de wereld steeds digitaler wordt. De online winkels zijn altijd geopend, en met één druk op de knop kan je met je telefoon afrekenen. Dus een onverstandige aankoop is zó gemaakt. Daarom is het belangrijk dat de kinderen en jongeren leren hoe je met je geld omgaat juist nu je het zo makkelijk uit kan geven.

Wat houdt het precies in?
Tijdens ‘De week van het geld’ worden er dingen georganiseerd zoals gastlessen van banken of financieel experts. Daarnaast verschijnt in deze week de doekrant, de geldspecial, leerzame games, quizzen en gratis lesmateriaal. Luister deze week ook naar FunX zij besteden hier deze week dagelijks aandacht aan het thema geld en jongeren. Hier zijn jongeren openhartig over geld bloopers, hoeveel ze verdienen en waar ze het meeste aan uitgeven. ‘De week van het geld’ heeft een brede doelgroep, van kinderen van de basisschool tot aan mbo studenten. Je raakt nooit uitgeleerd op het gebied van geld. Wil je meer informatie over ‘De week van het geld’? Ga dan naar de website deweekvanhetgeld.nl

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?