De leukste wijnbars in Tilburg

Wijnbar Cru

Wijnbars zijn razend populair in Nederland. Gelukkig maar want wie houdt er nu niet van een goed wijntje? Een avondje borrelen met de beste wijnen, lekkere hapjes en goed gezelschap. Klinkt als een fantastische avond. Je wilt natuurlijk wel bij een van de gezelligste borrel- of wijnbars van Tilburg zitten. Daarom hebben wij de leukste wijnbars van Tilburg voor jou op een rijtje gezet. En je hoeft geen ‘echte’ wijnkenner te zijn om ervan te genieten. De sommeliers (wijnkenners) van de wijnbars kunnen je vast wat aanraden.

Wijnbar Vine Wine & Dine
Tilburg is sinds kort een wijnbar rijker: Vine, aan het Piusplein in Tilburg. Deze luxe wijnbar is al meteen een populaire spot voor de wijnliefhebbers van Tilburg. Hier heb je keus uit de beste wijnen ter wereld en serveren ze bourgondische gerechten. Jammie! Door de open keuken zie je hoe alles hier met liefde wordt gemaakt. De wijnbar heeft een fijne ambiance waardoor je graag lang blijft plakken. Een typische wijnbar dus! Niet alleen de wijn, maar ook het eten smaakt naar meer. Snel een keer proberen!

Wijnbar Cru
Vanuit een grote liefde voor wijn en passie voor gastvrijheid opende sommeliers Nick en Marcella in 2017 de deuren van Wijnbar Cru. Sindsdien is de wijnbar niet meer weg te denken uit de stad. Tilburgers vertoeven hier graag. Wijnbar Cru zit aan de Heuvelstraat in Tilburg en is een laagdrempelig en hippe wijnbar waar je lekkere wijnen kan proeven voor diverse prijzen. Ideaal om je wijnkennis op een gezellige manier te vergroten. Geniet van een heerlijke fles wijn met bijvoorbeeld een bijpassende plateau charcuterie. Zo maak je de borrelavond compleet.

Wijnlokaal Leven
Zin om het weekend te vieren? Dat kan bij Wijnlokaal Leven aan het Stadhuisplein in Tilburg. Begonnen als klassieke wijnbar maar uitgegroeid tot een gezellig cafeetje met écht lekkere wijnen. Bij Wijnlokaal Leven weten ze hoe je een feestje moet vieren. Lekkere wijntjes voor een aardig prijsje. Hier is het erg gezellig en er is ook regelmatig iets leuks te beleven. Zo wordt Koningsdag of Pasen hier bijvoorbeeld gevierd met een lekkere borrel en live muziek. Hier hebben ze borrelhapjes van slagerij Lejeune en visspecialist Frans van Orsouw. Smullen dus!

Cafe Noir
Geen officiële wijnbar maar wij vinden dat hij er zeker tussen mag: Cafe Noir. De Frans aandoende borrelbar is sinds 1977 een fantastisch plekje in Tilburg. Met hun uitgebreide wijnkaart verzin je altijd wel iets nieuws om op te proosten! Daarnaast serveren ze luxe gerechten waarbij je het bord wil aflikken. Het café heeft een piekfijne uitstraling en trekt een verrassend breed publiek. Iedereen is welkom in de gastvrije lunch & borrelbar. Cafe Noir bevindt zich in de Nieuwlandstraat in Tilburg.

Bargús
Nog eentje die officieel misschien niet echt een wijnbar is, maar waar je zeker lekker kunt wijnen: Bargús. Heerlijke wijntjes en een behaaglijke sfeer maken de avond compleet. Horecatijgers Steven en Hilke schenken, tappen en kokkerellen alles wat ze zelf ook lekker vinden. Ze nemen de beste ingrediënten van de wereld mee van hun verre reizen om hun gasten te verrassen. Door de tropische sfeer zie je meteen dat zij veel hebben gereisd. Hier kan je een heerlijk drankje drinken en genieten van lekkere gerechtjes. En dat allemaal terwijl je favoriete sportwedstrijd op staat. Genieten!

Wijnen, wijnen, wijnen!
Dit waren de leukste wijn- en borrel bars van Tilburg. Dus wil je naar een echte luxueuze wijnbar? Ga dan naar Vine Wine en Dine, of Wijnbar Cru. Of ervaar diezelfde fijne ambiance bij Cafe Noir. Ga naar Bargús als je lekker wil borrelen in relaxte tropische sferen. En als je zin hebt in een feestje en een wijntje vier je het weekend bij Wijnlokaal Leven.

Ontdek de Wijnbars op de kaart

  • There are no listings matching your search. Reset Filters