De leukste speeltuinen in Tilburg

Speeltuin Ypelearpark

Klimmen en springen, een schaterlach, rode wangetjes en een schrammetje door het klauteren in bomen. Buitenspelen! Een van de leukste dingen om te doen als kind. Uiteraard willen we onze kinderen stimuleren om meer buiten te spelen. Goed voor de sociale vaardigheden, het bewegingsapparaat en andere belangrijke vaardigheden. Maar natuurlijk het belangrijkste: het plezier! Zeker met dit mooie weer willen we ze achter de Ipad vandaan en aanmoedigen om buiten te spelen. Lekker kind zijn! Uitgekeken op de saaie speeltuinen bij jou om de hoek? Dan hebben we hier voor jou de leukste speelpleintjes in Tilburg. Zodat ze niet meer naar binnen willen!

 

Grote speeltuin

We beginnen met een grote speeltuin in Tilburg, die je misschien wel kent. Omdat menig kinderfeestje of schoolactiviteit hier plaatsvindt. We hebben het natuurlijk over Speeltuin Karen Weening. Dit is niet voor niets een veel bezochte speeltuin. De grote speeltuin in Tilburg West ligt in een bosgebied van 10.000 m2. Je speelt hier heerlijk in de schaduw van de bomen, perfect voor een (te) warme dag. De natuur geeft de kinderspeeltuin een behaaglijke sfeer. Er zijn enorm veel grote speeltoestellen waar de kids zich op kunnen uitleven. Daarnaast is er alle gelegenheid om in de bomen te klimmen. De speeltuin heeft als extra ontmoetingsruimte ‘Ons Keetje’. Hier organiseren vrijwilligers verschillende activiteiten voor de kinderen. Houdt hun Facebookpagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven.

 

Klimmen als een pro

Speeltuin Oldenzaalpad is het walhalla voor onze kleine klauteraars. De eye-catcher is hier de imposante balkenconstructie om tussen- en onderdoor te klimmen. Met glad geschaafde balken en een zachte ondergrond is dit de IDEALE plek om te klauteren. Ze hebben ook een kinder klimbaan, rotsen om op te huppen en een tunnel om door te kruipen. Kortom; het paradijs om de klim skills van je kleintje te ontwikkelen. Het is niet alleen een uitdagende speeltuin, maar het ziet er ook nog piekfijn uit.

 

Spelen tussen de dieren!

Spelen op leuke speeltoestellen en daarna knuffelen met geiten, kippen, konijnen, cavia’s, varkens en nog veel meer. Bij speeltuin Stadspark Goirke, heb je direct naast de speeltuin een kinderboerderij. De speeltuin is tussen de bomen en heeft genoeg plek om ook een potje te voetballen. Vrijwilligers en bezoekers organiseren hier ook verschillende leuke activiteiten voor de kinderen. Zoals eieren schilderen voor Pasen, vogelhuisje pimpen of een uitdagend spel.

 

Op avontuur

Het speelbos in de Reeshof heeft een Reuzenpad waar je kan lopen over wiebelbomen en kan springen over obstakels. In het bos ga je op avontuur en kan je klimmen in bomen, boshutten bouwen en ga je op speurtocht naar elfen of reuzen. Ontdek leuke plantjes, bomen en dieren in het speelbos in de Reeshof. Neem een vergrootglas mee en til eens een oude boomstam op. Of zoek naar dierensporen in het bos. Samen een heerlijke middag;  het bos ontdekken.

 

Ship Ahoy!

Kom aan boord op het piratenschip in Speeltuin Ypelearpark in de Hasselt. De piraten fans zullen zich hier zeer zeker vermaken. In de speeltuin staat een levensgroot piratenschip waar je kan klimmen, glijden en springen. Dus hup, het piratenpakje mag aan en spelen maar!

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe

    Heb je deze al gelezen?