De Efteling

Ontdek de wereld vol wonderen in de Efteling. Laat je meeslepen met de prachtige sprookjes en gil je longen uit je lijf in de spannendste achtbanen. De Efteling is hét pretpark van Nederland en ligt vlakbij Tilburg. Voor de echte waaghalzen onder ons maar ook voor de allerkleinsten een beleving om nooit te vergeten! 
 
Waaghalzen
Ben jij ook een adrenaline junkie? Dan ben je in de Efteling helemaal op je plek. Om te beginnen: De Python. Die moet je als waaghals gewoon uitproberen; dubbele looping en een kurkentrekker, dus een werkelijk spectaculaire stalen achtbaan. Of ‘Trek ten strijde tegen het beest!’ in de houten achtbaan Joris en de Draak. Hier word je uitgedaagd om voor de winnende baan te kiezen: water of vuur. Het winnende team krijgt alle eer in de houten race achtbaan. Voel de kriebels in je buik als je vanaf 37,5 meter loodrecht naar beneden valt in de vrije val van de Baron 1898. Een rit om nooit te vergeten. Een waaghals en een waterrat? Beleef dan een spannende rit in de spectaculaire waterachtbaan De Vliegende Hollander. Of duizel in het ronddraaiende vervloekte huis: Villa Volta. Houd je goed vast! En durf jij in een achtbaan in het donker? Vogel Rok neemt je mee! In zijn klauwen ga je vliegensvlug door het donker. En wat te denken van een leuke achtbaanrit met het hele gezin in de dubbele familieachtbaan Max & Moritz? Kei spannend, maar wees op je hoede voor de streken van Max & Moritz. 
 
Betoverende momenten
Verwonder jezelf in het betoverde paleis Symbolica, hier komt fantasie écht tot leven. Hier dwaal je door magische vertrekken en kijk jij je ogen uit! Stap vervolgens in de betoverende wereld met elfen en trollen in de attractie Droomvlucht. Hier zweef je tussen de elfjes en worden al je dromen werkelijkheid. Laat je meeslepen met de prachtigste sprookjes in het sprookjesbos. Wandel rustig langs Hans en Grietje, Klein Duimpje en sluip langs de boze wolf. Ontdek met het hele gezin de schat diep in het Oosterse paleis Fata Morgana. Hier vaar je door duistere gevangenissen maar ook door schitterende Oosterse taferelen. Deel vreugde en plezier met elkaar in Carnaval Festival. Hier maak je een wereldreis en dans je tussen verschillende culturen. Echt een spetterend feest. Let op, het is een deuntje dat blijft hangen.
 
Een dag om nooit te vergeten
De Efteling heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag. Parkshows, attracties, sprookjes. Zelfs je afval weggooien is hier een feestje met papier verslinder Holle Bolle Gijs die je lokt met: ‘Papier hier!’. Knuffel met Pardoes en sta versteld bij de watershow Aquanura. Tickets voor de Efteling  kan je van te voren halen. Houdt de Albert Heijn goed in de gaten. Zij hebben regelmatig Efteling spaarkaarten. 
 
Weekendjeweg Tilburg
Maak er een fantastisch weekendje van en overnacht in een van de hotels in Tilburg. Zo ben je binnen no-time bij de Efteling. In het Mercure Hotel of City Hotel zit je in het hartje van het bruisende Tilburg. Vanuit hier stap je meteen binnen bij de leukste restaurantjes van de stad. De ene dag naar de Efteling en de andere dag lekker shoppen in Tilburg of iets leuks doen met de kinderen. Wij hebben de leukste kinderactiviteiten Tilburg voor jou op een rijtje gezet zodat je kan zien wat leuk is om te doen in Tilburg met de kids. Zo hebben ze een onvergetelijk weekend.

Heb je deze al gelezen?