De 7 leukste picknick plekjes in Tilburg

Het Spoorpark in de spoorzone in Tilburg

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw…. Yes we kunnen naar buiten! Hoe lekker is het om op een kleedje in het park te zitten. Je hoort de vogeltjes fluiten, je hebt heerlijke hapjes mee, en geniet van het zonnetje. Met een goed boek, vrienden of met het gezin. Heerlijk!  En het mooiste van alles, het kost geen fluit! Daarom hebben wij de 7 leukste plekjes om te picknicken in Tilburg voor jou op een rijtje gezet.

Spoorpark

Het Spoorpark in Tilburg zit midden in de stad. Het park is makkelijk te bereiken, en er is altijd genoeg te doen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een basketbalveld, een restaurant; T Huis, skatebanen en niet onbelangrijk: een openbaar toilet en nog veel meer. Plus een heerlijk open grasveld waar je lekker lang van het zonnetje kan genieten. Het is echt een park waar iedereen samenkomt. Is het een warme dag? Dan kun je even afkoelen met je voetjes in het water. Kortom een park waar je jezelf heel de dag kan vermaken. Tip, neem meer dan genoeg zonnebrand mee. Plekken in de schaduw zijn hier beperkt.

Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is een van de oudste parken van Tilburg. Het is een park vol zeldzame bomen, er is een prachtig vijvertje en een speeltuin. Het is absoluut een park waar je als natuurliefhebber naartoe moet. Je zit hier beschut, en er zijn meer dan genoeg bomen waar je in de schaduw van kan zitten. Er wordt hier gejongleerd, gerelaxed en gekletst. Het is een park vol sfeer door de prachtige bomen en planten. Je hebt het Parkhuisje en de Coop op steenworp afstand waar je lekkere hapjes kan inslaan om in het park op te peuzelen.

Leijpark

Het Leijpark is een park van 30 hectare in Tilburg. Hier is dus altijd plek om lekker te picknicken. Neem de skeelers, step of hardloopschoenen mee en doe een rondje in het park. Dan heb je die lekkere picknick meer dan verdient. In de zomer zijn hier ook regelmatig festivals. Daarnaast is hier een grote speeltuin, en genoeg ruimte om te frisbeeën, badmintonnen noem maar op. In het Leijpark mag je ook lekker barbecuen. Bonus points! Het ideale park om een lange zomeravond door te brengen.

Stadspark de Oude Dijk

Stadspark de Oude Dijk is het ideale park als je in alle drukte toch een rustig plekje zoekt. Dit park bevindt zich midden in het centrum van Tilburg. Het is een verborgen kloostertuin en park die je maar nèt moet kennen. Het is een koele plek op warme dagen. Hier kan je in alle rust een boekje lezen en je lunch oppeuzelen. Het heeft een vijvertje dat je moet ontdekken tussen de bomen. De gemeente heeft overigens plannen om het park verder te verfraaien en te renoveren.

Interpolistuin

De Interpolistuin bevindt zich achter het gebouw van Interpolis in Tilburg. Het bescheiden stadspark heeft een mooie vijver en een lekker groot grasoppervlak. Zeker wanneer de bloesembomen vol in bloei staan is het een fijn plekje om even neer te ploffen. Interpolis heeft het initiatief genomen voor dit fraaie park. Hier worden ook regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Het park is geschikt voor zonaanbidders en mensen die liever een plekje in de schaduw opzoeken.

Quirijnstokpark

Nog een heerlijk ruim park in Tilburg is het Quirijnstokpark. Met de grote vijver, heuvels en al het groen kom je in dit park meteen tot rust. Ideaal om lekker te picknicken en af en toe een rondje te lopen. Er is genoeg te zien! Je kan ook allerlei dieren in dit park bewonderen. Niet alleen vlinders, eendjes en libellen maar ook lama’s, edelherten en damherten. Er is genoeg te zien!

Muzentuin

Alweer het laatste park in dit rijtje is de Muzentuin. Het park is gelegen in de binnentuin van Fontys Hogeschool voor Kunsten en Theater. Een ideaal plekje voor de studenten om even tot rust te komen. Hierdoor hangt er ook een creatieve sfeer in het park. Met een beetje geluk, picknick je hier met live muziek van de studenten. Heerlijk! Een ontmoetingsplek voor studenten maar ook als niet student een lekker plekje in Tilburg om van het zonnetje te genieten.

Dit waren de 7 leukste picknick plekjes in Tilburg. Een park met zeldzame bomen en echt lekker veel groen? Dan is het Wilhelminapark de plek waar je moet zijn. Graag tussen de (mede) studenten? Ga dan naar het Spoorpark of de Muzentuin. In het Quirijnstokpark kan je in het park ook van leuke dieren genieten. Spot mooie bloesembomen in de Interpolistuin, en speel een potje voetbal in het Leijpark. Of ontdek Stadspark de Oude Dijk. Een goed gevulde picknickmand mee en gaan!