De 7 leukste activiteiten in Tilburg die gratis zijn

Huize Moerenburg in het landschapspark Moerenburg in Tilburg

Alles wordt helaas steeds maar duurder en duurder. Laat dat nu net tijdens de zomervakantie slecht uitkomen. Hoe kan je verveling tegengaan zonder dat het geld kost? Daarom hebben wij de 7 leukste gratis activiteiten in Tilburg voor jou onder elkaar gezet. Voor als je wat bewuster met je centjes wilt omgaan of gewoon inspiratie nodig hebt.

Lekker weertje koekepeertje!

Het is heerlijk weer, dus hup naar buiten! Ga op een kleedje in het park zitten en geniet bijvoorbeeld van een goed boek. Tip: je hebt in Tilburg enorm veel minibiebs en boekenruilkasten. Hier kan je gratis boeken lenen en inleveren. Hoe leuk is dat! Of geniet gewoon van het zonnetje in het park. Neem de frisbee mee, speel een potje badminton of een verkoelend wedstrijdje flessenvoetbal. Plezier gegarandeerd. Weet je niet naar welk park je wilt? Wij hebben de 7 leukste plekjes om te picknicken in Tilburg voor jou op een rijtje gezet. Dit zijn de mooiste parken van Tilburg.

Avontuur rondom Tilburg

Bewegen is gezond en erg leuk! Stap op de fiets, trek je wandelschoenen aan of pak je skeelers uit de kast. Gezellig om samen te ondernemen maar ook een perfecte activiteit voor in je eentje. Geniet van de vogeltjes die fluiten of luister naar een interessante podcast. Zo kom je helemaal opgeladen thuis. Kies bijvoorbeeld voor een mooie route door Oisterwijk, in Moerenburg of de Piushaven. Of ontdek juist een wat minder bekend plekje in en rondom Tilburg.

In je broek plassen van het lachen

Houd je van een leuke game? Maar ben je de standaard potjes Rummikub en Mens erger je niet beu? Verzin dan zelf originele spelletjes. Organiseer een volleybaltoernooi met ballonnen waarbij je alleen je hoofd mag gebruiken, of een battle kaarsjes uitblazen met je neus, óf zet een speurtocht uit in het donker. Hoe gekker hoe leuker! Je hebt niet veel nodig om in je broek te plassen van het lachen.

Say Cheese

Ga naar het bos, de stad of naar een meertje en begin al het moois wat je ziet te fotograferen! Iedereen die ‘Het Perfecte Plaatje’ heeft gekeken staat vast te popelen om aan de slag te gaan. Maak mooie foto’s van je moeder, broer of vriendin. Haal alles uit de kast voor Fashion shoot foto’s, of maak een nieuwe profielfoto voor op Facebook. Want zeg nou eens eerlijk, wie wil er nu niet de leukste foto van zichzelf? Met de telefoons van tegenwoordig kan je prachtige kiekjes schieten.

Kunst

Ben je gek op kunst? Ga dan alle prachtige streetart kunstwerken in Tilburg langs op de fiets. Neem eens een beter kijkje bij standbeelden waar je wekelijks voorbij rijdt en lees over de geschiedenis achter de kunst. Of ontdek juist kunstwerken in Tilburg die je nog nooit eerder hebt gezien. Benieuwd naar het verhaal achter een kunstwerk? Zoek het dan eens op bij ons op de website. Daar kan je de verhalen achter het kunstwerk lezen. Kunst is voor iedereen!

Creabea

Heb je papier? Check! Potloden, krijt of (water)verf? Check! Tijd om iets te schilderen, tekenen of krijten. Niet thuis aan de keukentafel maar trek er lekker op uit! Ga naar een mooie inspirerende omgeving en je kunt van start. Een rustgevend plekje in de natuur of juist een bruisende plek waar veel gebeurt. Ga je dit met iemand samen doen? Bekijk elkaars kunstwerk dan pas na afloop! Super leuk om te zien hoe jullie beiden van dezelfde plek een eigen creatie hebben gemaakt.

Bakkers klaar? Bakken maar!

Trek alles uit de kast wat bijna over de datum is of wat maar niet opgaat. Probeer hier iets lekkers van te maken. Koekjes met banaan, honing en sinaasappel? Of een cocktail van citroensap, ranja en Cola? Wees creatief en maak iets verrassends. Houd je van een uitdaging? Zoek dan geen recepten op het internet op. Misschien ontdek je zo wel je nieuwe lievelingsgerecht.