Challenge Cup en NK Kunstrijden in IJssportcentrum Tilburg

Challenge Cup en NK Kunstrijden in IJssportcentrum Tilburg

In het IJssportcentrum Tilburg vinden van 24 t/m 27 februari 2022 de Challenge Cup en het NK Kunstrijden plaats. Dit is het grootste kunstschaats-evenement in Nederland.

Van Den Haag naar Tilburg

De Challenge Cup en het NK Kunstrijden verhuist voor de komende drie jaren van Den Haag naar Tilburg. Tijdens de Challenge Cup krijgen aanstormende talenten de kans om zich op wereldniveau te meten aan andere kunstrijd(st)ers. Deze editie wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

Hoger niveau

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil het kunstrijden in Nederland naar een hoger niveau tillen. Met de verhuizing van Den Haag naar Tilburg hoopt de KNSB een nieuwe impuls te geven aan de Challenge Cup. In Tilburg zijn veel actieve kunstrijders en in samenwerking met Sportbedrijf Tilburg is het kunstrijden breed onder de aandacht te brengen.

Passie en plezier

Rolph Dols, wethouder Sport in Tilburg: “Geweldig dat we de kunstrijders van Tilburg én daarbuiten de komende drie jaar in onze stad mogen verwelkomen voor de Challenge Cup en het NK kunstrijden. Passie, prestatie en plezier gaan doorgaans hand in hand en daar bieden deze evenementen alle ruimte voor.”

Meer informatie over de Challenge Cup & NK kunstrijden staat op schaatsen.nl.

Locaties in de buurt

Wil je reageren? Dat kan hieronder

  • No comments yet.
  • Add a comment

    Heb je deze al gelezen?