Site logo

Buurvrouw probeerde doodgeschoten man nog te redden: ‘Ik zag de kogelgaten’

Een Ambulance op Ringbaan-Zuid in Tilburg-Zuid
5/5

De buurvrouw, die een paar deuren naast het huis woont waar het slachtoffer werd neergeschoten, werd ’s nachts wakker van haar hond. Toen ze de knallen hoorde, wist ze meteen dat dit geen vuurwerk was. “Ik heb bij politie gewerkt, dus ik herken dat geluid. Ik dacht niet na, maar ben meteen naar buiten gerend. Ik heb eerst gekeken of de schutters er nog waren, maar dat was niet zo.”

“Zijn vriendin was aan het schreeuwen, huilen.”

Ze zag het slachtoffer liggen in de voortuin. “Zijn vriendin was in alle staten. Die rende rond en was aan het schreeuwen, huilen en bellen. Ik heb vervolgens de hulpdiensten gebeld en iedereen laten komen.”

Een andere buurtbewoner werd rond twee uur wakker van de sirenes van die hulpdiensten. “Toen ik ging kijken, stond heel de straat vol politie. Vervolgens las ik dat iemand was doodgeschoten.” Geschrokken is deze buurtbewoner niet. “Nee, er is wel vaker politie hier in de buurt. Er is wel vaker overlast. Maar nog nooit eerder werd er iemand doodgeschoten.”

“Ik dacht dat het onweer was.”

Iemand anders had ’s nachts wel knallen gehoord. “Maar ik dacht dat het onweer was.” Weer een andere buurtbewoner vult aan: “Ik wist niet dat zoiets zo hard klinkt, jeetje! Echt schrikken!”

Weer een andere buurtbewoner noemt de buurt waar schietpartij plaatsvond op zich heel rustig. “Ik ken de mensen die hier wonen niet. De Reeshof is veranderd hè. Veel jongeren en drugs enzovoorts. Er rijdt wel vaak politie hier. Maar overlast, nee.”

LEES OOK: Man doodgeschoten voor huis in Tilburg: ‘Gebeurde in koelen bloede’

Het bericht Buurvrouw probeerde doodgeschoten man nog te redden: ‘Ik zag de kogelgaten’ verscheen eerst op Omroep Tilburg – Lokale content van wereldbelang.

 • No comments yet.
 • Add a comment
  mrt 24
  Ambulance met gepaste spoed naar Tilburg (a2 tilburg rit: 41128)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 24
  Ambulance met spoed naar Tilburg (a1 tilburg rit: 41124)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Tilburg van vandaag afkomstig van de…

  mrt 24
  Ambulance met spoed naar Berkel-Enschot (a1 berkel-enschot rit: 41121)

  Het actuele overzicht van 112 meldingen uit Berkel-Enschot van vandaag afkomstig van…