Steeds vaker krijgen wij bij SOEQ de vraag of wij namens een organisatie ook de social media kanalen kunnen beheren. Vooral de automobielbranche lijkt SOEQ gevonden te hebben. De reden is dat zij de vereiste social media expertise zélf niet in huis hebben, maar wel graag professioneel meerdere posts, tweets of updates willen plaatsen. Zodat uiteindelijk de beoogde resultaten worden gerealiseerd.

Waarom Social Media uitbesteden?

Bij de uitvoering van de social media strategie komt regelmatig de vraag ter sprake of de uitbesteding van het social media beheer een optie is. In dat geval kan SOEQ ook optreden als medebeheerder van jouw social media accounts. Daarbij zullen wij in nauw overleg met jou, namens je organisatie regelmatig updates posten. Voor verschillende opdrachtgevers redigeren wij, soms dagelijks circa 90% van hun content en beantwoorden wij namens hen reacties op social media. Op dit moment ondersteunen wij onze klanten op Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube, Google+ en Pinterest.

Uiteraard heb je als opdrachtgever de keuze of:

  • Je zélf een social media manager in dienst neemt.
    In dat geval zullen wij voor hem of haar naar behoefte een vraagbaak en/of sparringpartner zijn.
  • Je het social media beheer uitbesteedt aan SOEQ.
    Wij kunnen jouw organisatie de gewenste ondersteuning bieden. Onze tarieven hiervoor zijn vergelijkbaar met een medewerker van maximaal 2 uur per maand in loondienst.
Wat komt er bij kijken als je Social Media gaat uitbesteden?

Waar je rekening mee moet houden als jij jouw social media wilt uitbesteden:

  • Social media stoppen niet om 17:00 en in het weekend. Integendeel, het gaat continu 24 uur per dag, zeven dagen per week door.
  • Het kan een samenspel zijn met jouw communicatie- en/of marketingafdeling en onze expertise.
  • SOEQ heeft vanaf 2006 ervaring met social media.
  • We kunnen heel snel en effectief reageren op een crisissituatie of inspringen op actueel nieuws.
Wat kan het uitbesteden van Social Media mij brengen?

Social media bijhouden kost tijd. Als jouw organisatie de vereiste expertise niet in huis heeft en de social media kanalen niet dagelijks kan bijhouden, reageren en monitoren is het ideaal dat een bedrijf zoals SOEQ bestaat. Wij zorgen dat jouw communicatie doelstellingen worden omgezet in dagelijkse content en dat de juiste koers gevaren wordt.

Als jij SOEQ hiervoor inschakelt, hoef je verder geen mankracht in te zetten voor de social media communicatie. Wij zorgen voor de aanwezigheid van jouw organisatie op social media zonder dat je als opdrachtgever aan efficiëntie inlevert.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Sander Oord van SOEQ via 013 7630 459 of via sander@soeq.nl.