Het aanmaken van een Facebookpagina is helaas niet voldoende om er de gewenste resultaten mee te behalen. Social media consequent en op een originele manier onderhouden kost je tijd en geld! Daarom is het niet onlogisch dat veel bedrijven dit uitbesteden. Het is meer dan alleen maar wat foto’s op Facebook plaatsen! Je sociale media overlaten aan een team die hier in de praktijk dagelijks mee bezig is, zal meer resultaat opleveren.

Hoe Sociale Media Aankoopbeslissingen Bepalen!

Sociale netwerken zijn zonder twijfel het ideale medium voor bedrijven om hun producten en diensten te promoten. Maar hoe belangrijk zijn die sociale media nu voor JOUW business? Hoe kan je sociale netwerken gebruiken om sales en leads te beïnvloeden?

  • 2 op 5 social media gebruikers heeft al een item online of in de winkel gekocht nadat het gedeeld werd op Facebook/ Twitter/ Pinterest
  • 71% van de klanten zou een aankoop doen na er iets van gezien te hebben op sociale media
  • 78% van de ondervraagden zei dat de posts die merken of bedrijven op sociale media maken, een impact hebben op hun aankoopgedrag

Bekijk de infographic voor meer informatie!

Welk Is Het Beste Social Media Platform Voor Jouw Business?

Wil je sociale mediakanalen gebruiken om jouw merk of bedrijf een boost te geven? Goed gezien! Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest & YouTube samen hebben miljarden gebruikers. Maar welk sociale netwerk is nu eigenlijk het meest geschikt voor jou en je merk? Het is niet omdat een bepaald kanaal super populair is dat het de juiste keuze is voor jouw producten of diensten. Ieder sociaal netwerk heeft zijn eigen kracht en spreekt een ander publiek aan. Het is logisch dat bepaalde kanalen beter aansluiten bij jouw bedrijf dan andere.

Twitter bijvoorbeeld kan perfect werken voor recruiters en uitzendbureaus.

Facebook en Instagram zijn vooral geschikt is voor merken of bedrijven die hun producten ‘visueel’ willen verkopen (en die over veel beeldmateriaal beschikken).

YouTube is dan weer ideaal voor bedrijven die veel goede video’s creëren over hun product of dienst.

Pinterest tenslotte, is hét kanaal voor bijvoorbeeld kleding- en andere retailmerken die individuele productfoto’s hebben.

In de infographic hieronder vind je statistieken, tips en meer informatie over welk kanaal nu best matcht met jouw business!

Welk Is Het Beste Social Media Platform Voor Jouw Business?