Een soek (Arabisch: سوق, ook wel esouk, souk, souq, of suq) is een Arabische markt. Over het algemeen is een soek hetzelfde als een bazaar of marktplaats.

De soek bevindt zich meestal in de open lucht. In een iets groter dorp of een stadje is hij vaak overdekt. Vele handelaren proberen hun handel te verkopen volgens een methode die heel anders is dan men in Europa gewend is. De prijzen worden door onderhandeling vastgesteld.

De Markthal Rotterdam

De bekendste en modernste soek die wij in Nederland kennen is De Markthal in Rotterdam. De opening vond op 1 oktober 2014 plaats door koningin Máxima. Naast een overdekte markt herbergt het complex 228 appartementen, 4600 m² winkelruimte, 1600 m² horeca en een parkeergarage voor meer dan duizend auto’s.


Soek vs SOEQ

De soek is een plek waar iedere dag veel mensen samen komen om naast het handelen ook een sociaal praatje te houden, hetzelfde doen we op social media, we komen er bij elkaar om met elkaar te communiceren en bedrijven proberen tussendoor hun handel en diensten aan je te slijten.

Social media uitbesteden

Voor handelaren die de soek bezoeken en geen tijd hebben om zelf actief te zijn op social media, hebben wij de oplossing. Bij SOEQ kan je je social media uitbesteden aan professionals die weten wat goed werkt op social media.

Contact met SOEQ uit Tilburg

Wil jij je ook focussen op je handel? Vraag vrijblijvend een afspraak aan via hallo@soeq.nl of 013 763 0459.