Videomarketing is het structureel, over een langere periode, inzetten van online video om zichtbaarheid te creëren en je doelgroep te binden of te bewegen tot actie. Kies voor videomarketing als je je doelgroep op een dynamische manier kennis wil te laten maken met je organisatie en product.

Natuurlijk moet je wel nadenken over welk type video bij jouw boodschap past en bij je publiek. Sluit een humorvolle video aan op de doelgroep, zoals je bij Coolblue ziet, of is het raadzaam te kiezen voor experts die iets uitleggen zoals bij Sinatec Europe? Kies je voor BN’ers, acteurs of ga je zelf voor de camera staan?

17 redenen waarom je aan de slag moet met videomarketing op social media
 1. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden.
 2. Je boodschap wordt optimaal vormgeven in beeld, tekst én geluid.
 3. Videomarketing verbetert de vindbaarheid van je bedrijf en product.
 4. Video is persoonlijk.
 5. Meer converterend websitebezoek.
 6. Online video wordt tot meer dan 10 x vaker gedeeld  via social media.
 7. Video is makkelijk te delen via social media en zo kan je veel mensen bereiken buiten je netwerk.
 8. Het is relatief snel en eenvoudig in te zetten.
 9. Youtube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld.
 10. Video’s worden ook vaak bekeken op tablet en smartphones (die minder vaak tv reclame bekijken)
 11. Je kunt gratis gebruik maken van kanalen als Youtube en Vimeo.
 12. Een commercial vertonen kan via de betaalde opties binnen Youtube al vanaf een klein bugdet voor een specifieke doelgroep (bv alleen binnen jouw vestigingsplaats / regio).
 13. Een boodschap via beeld, geluid én tekst wordt beter onthouden dan alleen via tekst.
 14. Met een video is het makkelijker om naast informatie ook emotie over te brengen.
 15. Betere en persoonlijke merkbeleving.
 16. Video’s van producten (reviews en hoe het werkt) verhogen het vertrouwen wat nodig is om tot een aankoop over te gaan.
 17. Je kunt er veel kanten mee op. Video’s die gemaakt  worden voor de website en je Youtube kanaal, kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden voor je bedrijfspresentatie.
Wat voor video’s zou je op kunnen nemen?

1. De wie zijn wij video’s

Je wilt je (potentiële) klanten vertellen en laten zien wie je bent. Wanneer je dit, naast een geschreven verhaal, doet middels videomarketing kunnen ze goed inschatten wie je bent. Geef een virtuele rondleiding door je pand bijvoorbeeld. Of laat iets zien over de herkomst en productie van je waren. Met een goed verhaal kun je de klant voor je winnen. 1 tot 2 minuten is hierbij voldoende.

2.  Video testimonials

Je belangrijkste klanten en leveranciers kan je vragen of ze een testimonial willen opnemen. Een manier van hen om zichzelf te kunnen profileren en voor jou als bedrijf een goede manier om de verkoopdrempel te verlagen. Het wekt meer vertrouwen dan een geschreven testimonial.

3. Instructievideo

Hoe haal je het product uit de verpakking en zet je het in elkaar? Welke stappen zet je voordat je voor het eerst het product gaat gebruiken? Hoe gebruik je het product eigenlijk? En hoe sterk is het? Dit zijn enkele voorbeelden van een instructievideo. Dit kan zorgen voor tevreden gebruikers in plaats van retourzendingen.

4. Een viral

Een grappige, leuke, spannende, enerverende, leuk eindigende video kan soms viral gaan. Zo’n video wordt héél vaak gedeeld en kan binnen enkele dagen een miljoenpubliek trekken. Dit betekent overigens lang niet altijd een verkoopsucces.

Met Filmit Videomarketing op Social Media

SOEQ werkt samen met de videomarketeers van Filmit Videomarketing uit Tilburg. Filmit maakt films met focus op conversie en is een geïntegreerd videomarketing bureau met een unieke mix van videomarketing en videoproductie. Filmit en SOEQ geloven dat video resultaat moet opleveren.